Jiro Dreams of Sushi.
Såg igår på dokumentären "Jiro, Dreams of Sushi", som handlar om Jiro Sukiyabashi som äger en sushirestaurang i Tokyo som har fått tre stjärnor från Guide Michelin. Tre stjärnor innebär att restaurangen ska ha en sådan bra kvalité att det är värt att resa till dess land endast för att äta där. I dokumentären får man även följa Jiros söner som också jobbar med sushi och en vacker dag ska få ärva deras faders sushirestaurang. Det som är speciellt med Jiro är att han är 85 år och jobbar fortfrande som kock!
Att äta på Jiros restaurang kostar motsvarande 2400 kronor och man måste boka bord en månad i förväg.
Dokumentären var väldigt spännande och man fick ganska snabbt bekanta sig med att Jiro var från en äldre generation med en mycket hårdare arbetsmoral.
Hans livsmål har alltid varit att bli bäst inom sushi och att alltid göra bättre ifrån sig, oavsett hans ålder!
Eftersom man får se rejält mycket sushi i denna dokumentär, så blir det lätt att man blir väldigt hungrig och sugen på sushi, hehe.
Tycker även det var intressant att få se bakom kulisserna på en av dem mest finaste sushirestaurangerna i Japan.
Dokumentären får 4 av 5 bitar sushi i betyg.
Kommentarer
Trackback