Peppar inför detta!

 
 
Detta är något jag ser framemot med år 2013! En helt ny RuPaul's Drag Race, vilket är den enda dokusåpan som jag kan se om och om igen. Denna gång är det säsong 5, helt otroligt att det har blivit en sådan succé samtidigt som jag själv är fast för denna våg.
Ska bli superkul att få lära känna ett gäng nya drag queens och deras kreativitet, också med allt drama som sker. Den 28:e Januari så släpps det första avsnittet så nu gäller det att räkna ner dagarna!

Hej igen!

Nu har julen varit och så sitter man med världens förkylning, hatar att vara sjuk under ledighet men det händer så lätt.
Tur nog så har jag ätit stora mängder julmat och fått väldigt fina julklappar, kommer ej behöva köpa kläder på ett år nu och så har jag fått så många fina muggar att jag kan bjuda mig och allihopa på kaffe!
Kommer imorgon att resa uppåt till Stockholm, hoppas innerligt att resan går bra eftersom man ständigt får höra om inställda tåg på nyheterna. Sen så får man vara kreativ med hur man packar ner alla julklappar så smart som möjligt.
Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år från mig! Kommer att uppdatera mera när jag känner mig lite friskare.

Fredagsmusik. Xiu Xiu. Bishop CA.

 
 
 
Dagens fredagsmusik blir inte mindre än Xiu Xiu med Bishop CA, vilket är en av mina favoritlåtar med en av mina favoritband. Det var ungefär ett år sen jag började lyssna på denna låt, så lite nostalgisk blir jag av det nu. Sen eftersom det är en favoritlåt och därav en låt som ligger nära mitt hjärta!
Det är väldigt fint samtidigt väldigt experimentellt, en perfekt kombination enligt mig. Passar ju jättebra till den 21 december, alltså dagen när mayaindianernas räknecykel tar slut.

Packa, pausa, packa, pausa.

Nu har man packat inför resan upp till Västra Götaland och sen upp till Stockholm, vilket innebär en hel del packning! Kläder för ett flertal dagar, julklappar och kurslitteratur eftersom jag har fått en hemtenta över jullovet. Sen så läser jag för tillfället Folkmordets svarta bok, vilket är en ganska stor bok! Har även tendensen att ta med mig för mycket kläder i rädslan på att ha för lite välkordinerade outfits, haha. 
Kommer att resa imorgon och har haft turen att undvika SJs tågkaos, tack gode gud! Blir en ganska lång resa men förhoppningsvis så hittar jag på något att göra under tiden eller så kletar jag lufttorkad skinka på tågfönstret utav tristess.
 
 
Har fått fylla en väska med endast julklappar för att få plats med allt annat i dem andra väskorna!

Haute Couture.

Ikväll så visas det ett program om Haute couture och dess historia på kunskapskanalen kl 21.00.
Kommer bli jättespännande och kul att se detta, har ju alltid varit intresserad utav mode och haute couture är helt klart en klass för sig! 
Eftersom denna tv-serie inte visas på svtplay så blir det ett måste för mig att vara fastklistrad framför tv'n ikväll.

Coola japanska outfits. II.

Denna gång blir det en överdos utav färgglada frisyrer och höga skor!

Jag och Genesis.

 
När jag väntade på morgontåget idag så kollade jag igenom massa tidningar på pressbyrån. Brukar kolla igenom  modetidningar speciellt i jakt på snygga modereportage!
Denna gång fastnade jag för en tidning vid namn 'Sup Magazine, omslaget såg väldigt coolt ut. Innehållet var 500 gånger coolare! Det fanns en intervju med min idol Genesis Breyer P-orridge, inte varje dag man hittar det i en tidning, det kan jag lova er. Försökte skumma igenom det hela först, ville undvika att köpa tidningen, men det slutade med att jag köpte den. Så desperat var jag. Ännu bättre var ju att det fanns en intervju med Grimes, plus massa intervjuer med musiker som endast min henvän känner till.
När jag väl hade köpt tidningen så kvittade det att jag skulle börja klockan åtta i skolan, eftersom jag nu hade underbar läsning framför mig.
 
 

Juletider.

Har köpt juleskum för att bjuda klassen. Det är nämligen dags för den årliga julfikan, till och med på universitetsnivå så är detta oundvikligt! Det ska bli jättetrevligt men jag insåg att två påsar julskum kanske blir för snålt. Sanningen är ju att det är ganska mycket luft och lite skumtomtar i dessa påsar. Min klass är på 27 stycken så jag får hoppas att varje påse innehåller 15 skumtomtar, annars så får alla en halv skumtomte var! Snålast på socialhögskolan, låter inte så bra, haha. Jag hoppas iallafall att dem andra tar med sig mycket fika så man inte märker bristen på skumtomtar. 
 
Vad har ni på ert julfika?

Frukt är godis och allting förändras!

Wildfox hos Fake Tokyo.

 
Har hittat en japansk hemsida som har sjukt snygga plagg som de säljer. Bland annat så säljer dem kläder från märket Wildfox, det intressanta är att det är helt annorlunda plagg jämfört med de plagg som säljs i Sverige från Wildfox. 
Skulle tänka mig att ha alla dessa supersnygga plagg! Istället får jag sörja att hemsidan som har så snygga kläder ej fraktar utomlands. Ni kan iallafall besöka hemsidan som heter Fake Tokyo och beundra alla vackra kläder som finns där.

Min oändliga kärlek till Malice Mizer.

 
 
Har älskat Malice Mizer sen 14-årsåldern så det blev så underbart att ännu en gång börja lyssna på dem. Det blir nostalgiskt och samtidigt så blir jag förvånad över hur bra det fortfarande är!
Min kärlek till tyska bandet Cinema Bizarre som jag upplevde under min tonårstid skulle nog inte kännas detsamma nu. Detta handlar helt enkelt om kvalité för mig.
 
Här är en lista på vad som är så bra med detta live-klipp:
1. Låten är superfin. Älskar refrängen och hur Gackt (sångaren) framför det så väl!
2. Att det är som en teater. Scenen är byggd som ett slott och alla bandmedlemmar har vingar på sig. Gackt svävar ner på scenen.
3. Gackt blöder ur sina händer och mun, vilket gör det hela ännu mer dramtiskt.
4. Hur sjukt bra det låter!
5. Deras kostymer och håruppsättningar som man själv gärna vill ha på sig.
 
 

Lite mer om mig.

 
Bästa promenad: I skogen på landet där mina föräldrar bor.
Favoritdrink:
 Glögg.
Äter lyxmiddag på:
 Noma, vilket är en av världens bästa restauranger, där äter jag om 100 år!
Favoritmat:
Min favoritmat är alltifrån husmanskost till sushi!
Bästa mikromaten: Det blir ju lätt schnitzel med såna där potatiskuber och broccoli med bearnaisesås.
Fikar gärna på:
 Hemmet.
Bästa lunchställe:
 Kafé 44 i Stockholm.
Bästa brunchen:
Äter aldrig brunch.
Bästa kaffet:
 Arvid Nordqvist Svea. Var ibörjan ett jubileumskaffe för kungliga brudparet men det blev såpass bra att det stannade kvar.

Bästa baren:
 Vet ej, dem jag har varit på har varit ganska dåliga.
Här bjuder jag föräldrarna på middag:
 I mitt lilla köksvrå.
Senaste malmöupptäckt:
 Det ska tydligen finnas en STOR myrornas! Hittade även Humana för ett tag sen.
Senaste biofilm:
Kommer inte ihåg, är inte så förtjust i biofilmer.
Senaste utställning:
 Tate Modern i London med blandade verk.
Bra gå-bort-present:
Gå bort? Kanske lite blommor och ljus som man kan sätta så fint vid gravstenen.
Favoritlyxartikel:
 Mina parfymer!
Läser just nu:
 Folkemordenes Svarta Bok. Ganska svår att läsa tack vare norskan.
Läser helst:
Faktaböcker, klassiska romaner och biografier.
Tittar helst på:
Dokumentärer, bra tv-serier, utländska filmer och skräckfilmer.
Motionerar: När jag går uppför trappan, så svar ja!
Mest överskattade affär:
Hm.. Kanske Beyond Retro på grund av dyra priser och ibland trasiga kläder.
Det dyraste jag köpt:
 Min dator.
Lyssnar på: Death In June, Current 93, Derniere Volonté, Christian Death, Salem, Malice Mizer, Coil, Throbbing Gristle m.m
Bästa förfestmusiken:
Kanske lite Tonetta? Om jag själv får välja.
 
 
 
Mitt sämsta köp någonsin: Måste vara philadelphia marabou, det var ju inte ens gott!
Senaste fyndet: Köpte två paket pålägg för 20 spänn. Mycket trevligare än philadelphia marabou.
I dvd:n:
Mysteriet på Greveholm från 1996 haha!
Användbar pryl: Finns så många användbara prylar, svårt att välja en, kanske Bibeln.
Värsta plagg:
Foppatofflor.
Favoritaccessoar: Ett snyggt armband.
Transportmedel:
 Tåg.

Inspiration. Toy Story. Vogue Russia.

Om jag inte kunde få nog utav dockinspirerade modereportage! Samtidigt så verkar jag inte vara ensam om denna förtjusning över det hela, eftersom det har varit väldigt lätt att finna dessa coola och samtidigt vackra bilder. Älskar allting med den sista bilden, dockan ser läskig ut men ändå så fin! Detta är ifrån decembernumret av Vogue Russia. Modellen heter Antonina Vasylchenko och fotografen heter Danil Golovkin.

En superbra tv-serie.

Har börjat titta på tv-serien som heter The Wire, flera säsonger har faktiskt visats på svt men jag har totalt ignorerat det. Serien utspelar sig i staden Baltimore, där får man följa en grupp poliser som jobbar med mord och droger. Deras uppmärksamhet riktas nu mot en man som misstänks vara gängledare och som har mördat vittnen som har utpekat hans kamrater till skyldiga för ett flertal grova brott. Det som är intressant är att man också får följa gänget som polisen försöker få fast. Man får följa unga karaktärer som är längst ner i hierakin till han som är ledare för gänget. Givetvis så har varenda karaktär i tv-serien sina egna problem att tampas med, har helt ärligt aldrig sett sådana alkoholiserade poliser som jag har sett här och det är väldigt mycket våld också.
Men denna tv-serie är ändå sjukt bra och känns väldigt realistisk, varje avsnitt är oerhört spännande och man tappar aldrig intresset!

Fredagsmusik. Dead Can Dance. In The Kingdom Of The Blind The One-eyed Are Kings.

 
 
 
Om jag ska tipsa om mysig julmusik så är Dead Can Dance ett självklart val. Dem tar inspiration från europeisk folkmusik, specifikt från medeltiden och renässansen som sen blandas med ambient och pop.
Brendan Perry och Lisa Gerrard har fantastiska röster att lyssna på. Av någon anledning så är mina favoritlåtar med Dead Can Dance främst sjungna av Brendan Perry. Jag skyller på att jag gillar musiken på dessa låtar, eftersom Lisa Gerrard är en sjukt duktig sångerska!
Valde en låt med en extremt lång låttitel som ni ser på rubriken, men den är helt underbar, en av mina absoluta favoritlåtar helt enkelt.
 

Lödder.

Mitt senaste inköp i form utav schampo är Syoss nya silikonfria sort. Det har märkbart blivit en trend på marknaden med silikonfria schampon, kanske på grund utav att det har kommit fram att parabener och silikoner sliter på håret medans det rengörs. Vissa kör ju helt utan schampo och rengör endast med balsam. Andra tvättar håret med vatten och gör inpackningar med olika naturliga ingredienser. Tyvärr har jag ej detta beundransvärda tålamodet och mitt hår blir lätt fett efter några dagar. Därför kör jag med silikonfritt hårschampo! Denna från Syoss gör mitt hår mycket fylligare och tjockare, vilket känns bra eftersom mitt hår blev ett tag tunt och slitet pga alla hårtoningar.
Syoss kostar runt 69 kr och flaskan är på 500 ml, så det känns ganska drygt och bra!
 
Detta är Neutral Schweiz, oj, jag menar ju Neutral Schampo. Detta schampo är en favorit, den är helt fantastisk! Den är utan parabener, färgämnen, silikoner och parfym. Att tvätta håret med detta schampo känns som ett bidrag till en bättre miljö och ett bättre hår. Mitt hår blev tjockt och jättefint utav det. 
Även om man är en parfymfascist så klarar man sig väldigt bra på ett luktfritt schampo, plus så brukar ens naturliga doft i håret vara ganska trevlig!
Det negativa enligt mig är priset kontra mängden schampo man får, den kostar runt 30 kr för 250 ml. Javisst är det ungefär hälften mängd och pris som Syoss, men frågan lyder ju hur drygt det ändå är. Jag upplevde att den inte alls var så dryg, tyvärr.
 
Den sista men inte den minsta är ett silikonfritt schampo från Fructis. Jag köpte två flaskor med detta schampo i Juli och använde det tills nu i December! Flaskan är på 250 ml och det var den mest drygaste schampot jag har haft någonsin. Såpass drygt att jag hann tröttna på det och fick suget på en helt ny silikonfritt schampo. Tyvärr så gjorde detta schampo inte så mycket för mig eller mitt hår jämfört med dem andra kandidaterna. Däremot ett stort plus för att det var lika drygt som Yes diskmedel och ganska billigt, kostar runt 25 kr.

Musikhjälpen 2012.

 
 
Nu när musikhjälpen har satts igång så blev jag snabbt medryckt och bestämde mig för att bidra. Detta blev i form utav en låtönskning. Att komma på en bra låt som man vill önska kan vara minst sagt svårt, speciellt när det finns så många bra låtar och talangfulla artister! Även att låten ska kunna passa någorlunda bra för radio är också viktigt, man vill ju inte önska en låt som dem senare anser vara opassande. Därför blev det Burials Archangel, som är en superbra låt och passar perfekt till radiolyssnande, enligt mig. Hoppas att fler håller med mig om detta och ser Burials talang. I år så har musikhjälpen valt att samla in pengar för att alla barn i slummen ska få tillgång till rent vatten.
 
Har ni bidragit med någon låt till musikhjälpen? I såna fall, vilken?

Dagens WTF?? Nirvana återförenas?

Dagens wtf. Veckans wtf. Årets wtf. Tydligen så ska Nirvana komma tillbaka efter 20 år och spela live på en välgörenhetsgala ikväll. Chocken av att dem återförenas räcker ej, faktumet att Paul Mccartney ska axla Kurt Cobains roll som frontman känns sjukt. Tyvärr jag är inget beatles-fan, varför inte välja någon som var med i grunge eran? Eddie Vedder eller vem som helst från den scenen skulle passa bättre enligt mig. 
Utav artiklarna som jag har läst så verkar det som att Paul Mccartney knappt visste om Nirvana, utan det var genom hans vänskap till Dave Grohl som de helt random kom på själva idén. 
Förhoppningsvis så släpps det videomaterial utav det hela, så man får ens en aning om hur Nirvana blandat med Beatles låter.
Men en viktig fråga återstår,
Vad skulle Kurt Cobain tycka om detta?
 
Källa
 

121212.

Jennifer Connelly har varit med i filmer som Requiem For A Dream, Phenomena, Blood Diamond, A Beautiful Mind och Reservation Road.
Hennes första film gjordes 1984, alltså var hon 14 år då! 
Hon talar flytande franska och italienska. Det är inte bara jag som tycker att hon är vacker, i ett flertal tidningar så har hon hamnat på listorna över dem mest vackra och sexigaste kvinnorna. Fast ett flertal av dem där tidningarna är sällan i min smak eller lyfter upp Jennifers talang att gestalta karaktärer.
 

Inspiration. This is hardcore. Bullet Magazine.

Superfräcka bilder på sångerskan Beth Ditto från bandet Gossip! Dessa bilder är från tidningen Bullet Magazine och fotografen heter Jeff Bark.
Grymt kul att faktiskt se en kvinna med kurvor i samband med ett modereportage!

En bok som uppfyller mitt intresse.

 
Kanske en bok med världens mest ångestfyllda omslag också och heter Folkmordenes Svarte Bok. Hittade denna intressanta bok på biblioteket idag, eftersom jag alltid har varit intresserad utav historia, specifikt folkmordshistoria och kolonialisering.
Boken tar upp folkmord ur ett historiskt, politiskt, sociologiskt och psykologiskt perspektiv. Det är en antologi, alltså att boken har flera författare som får skriva varsitt kapitel inom ämnet och sen finns det en redaktör för det hela. Man får då flera perspektiv om ämnet, vilket jag tycker det blir mycket mer intressantare och roligare läsning än om det endast hade varit ur ett perspektiv.
Boken är skriven på norska, vilket är en språkbarriär men jag förstår sammanhanget väldigt bra och förstår dem ord som inte skiljer sig så långt från svenskan. Om man är såpass intresserad av ett ämne så tycker jag att språkbarriärer kvittar! Sanningen är ju att läsa på norska inte borde skilja sig så mycket än att läsa på engelska, förutom att mitt läshuvud är mer van i det engelska språket.

Ny färg i håret, nämligen en...

När man köper hårtoning på burk, vilket de flest hårtoningar med galna färger har, så blir det ju så att små slattar av hårtoning hamnar på burkens botten. Så igår kväll så gjorde jag en färgblandning utav allt det lilla som var kvar på botten. Det blev mycket grönt denna gång och sen har jag några få slingor kvar utav urtvättad lila hårtoning som får det att se lite grått ut, hihi. Blev helt klart glad utav mer grönt och turkost i håret !

Filmer att se innan du dör! Del 8.

 
 
Karim Hussains film Ascension kan på ytan se ut som en enkel film, men sanningen är att den är väldigt djup och tar upp existentiella frågor. Handlingen är en dystopi och handlar om att gud har blivit mördad, detta har resulterat att guds kraft har spritt sig till människorna. Tyvärr så innebär det att människor kan göra precis vad dem vill, dem kan döda någon annan, bli dödad och sen återuppstå. Tre kvinnor bestämmer sig för att leta rätt på personen som har dödat gud för att sätta stopp på allt lidande. Jag fullkomligt älskar manuset, det är som att läsa en sjukt bra bok, fast orden kommer då från läpparna på skådespelarna. Klippet jag har länkat är från min favoritscen ur filmen och är en av dem enda klippen man kan hitta från denna film på youtube.
 

Chipsen från Västkusten!

Provade igår Västkustschips från Estrella med smak av gräddfil och lök. Tydligen ska dem också vara grytfriterade också, men jag vet ej vad det innebär. Förutom att jag kan tänka mig att dem stoppar alla chips i en gryta för att fritera dem. Sanningen är att det smakade som helt vanliga lantchips, fast lantchips är fortfarande 500 gånger godare! 
Tycker det var ganska kul att dem valde en kossa att ha på chipspåsen, eftersom bilden påminner mig mer om en påse utav bregott än en påse med chips.

Dagens outfit. 0812.

Dagens outfit blev en blandning utav funktionalitet och stil. Idag var det sjukt kallt och blåsigt, jag ångrar verkligen att jag inte hade på mig en mössa idag! Den gula tröjan är en av mina favorittröjor och är ett lyckad fynd från Myrornas i Trollhättan, vilket är en butik som alltid har snygg second hand. Älskar mönstret och färgerna, helt enkelt en tröja man blir glad utav!
 
Halsduk - Indiska
Tjocktröja - Myrornas
Tights - Gina Tricot
Benvärmare - Kommer ej ihåg vartifrån
Skor - DrMartens

Nu är det jul igen.

Idag ska jag bege mig ut och göra en viktig uppgift! Ska faktiskt ut och köpa julklappar.
Det positiva är att jag vet ungefär vad jag ska köpa till mina nära och kära. Det roligaste med att köpa julklappar är nog att slå in dem tycker jag, det liksom kvittar hur dåligt jag tejpar och klipper, det är ändå jag och icke kvinnan i kassan som ska slå in paketet!
Sen så uppskattar jag även all tankeverksamhet man får använda sig utav för att komma på en riktigt bra julklapp till någon, ibland blir jag osäker om jag har fixat rätt grej till rätt person men man gör ju iallafall sitt bästa!
 
Har förresten ingen idé om vad jag kan skriva om här, förutom min oändliga musiksmak och samlande av snygga modereportage, så nu är jag öppen för superbra förslag från er läsare!
Vad tycker ni att jag kan skriva om?

Inspiration. Mechanical Dolls. Vogue Italia.

 
Dagens inspiration blir från detta fantastiska modereportage från Vogue Italia som heter Mechanical Dolls. Är väldigt förjust i dockor, vilket ni kanske har märkt i tidigare inspirationsinlägg. Tycker detta modereportage är fantasifull, romantisk och jättefin!
Fotografen heter Tim Walker och modellerna heter Kirsi Pyrhonen och Audrey Marnay.

Fredagsmusik. Salem. King Night.

 
 
 
Ännu en gång så blir det lite Salem i dagens fredagsmusik. Eftersom dem ändå har gjort det underbara med att sampla den klassiska julsången O Helga Natt, som är ursprungligen en fransk jullåt från år 1847. Detta är en grymt bra låt och så fantasiskt att dem har använt sig utav O Helga Natt, vilket jag tycker väldigt mycket om. Jag fick en stor chock när jag hörde denna låt första gången. Om man har en uppväxt med Carolas julskiva "Jul i Bethlehem", då kan man verkligen sina jullåtar och vet när dem samplas!
 

Nostalgi. Mysteriet på greveholm.

 
 
 
Nu när en fristående uppföljare till Mysteriet på Greveholm har blivit årets julkalender så kan jag inte undgå nostalgin som jag upplever från det. Har faktiskt sett några avsnitt från den nya versionen, den är hyfsat bra men det bästa är att dem använder exakt samma musik som användes till orginalet!
Sanningen är att jag tycker om orginalet såpass mycket att jag skulle hellre vilja se det mer än den nya versionen. Mysteriet på Grevholm från år 1996 är enligt mig den bästa julkalendern någonsin!
 
Har ni sett nåt från den nya julkalendern? Vad tycker ni om den?
Eller har ni någon favorit bland alla julkalendrar?
 

Mina favoritsångerskor.

 
 
Tänkte göra ett inlägg om dem kvinnliga sångerskorna jag absolut älskar att lyssna på. Ibland kan, iallafall min musiksmak, kännas lite mansdominerad. Så då får man jämna ut det hela, tycker jag. Den första som jag nämner är Diamanda Galás, hennes röst är en klass för sig, första klass på flygplanet kan man säga. Så cool är hennes röst och hon använder den på ett sådant underbart sätt!
 
 
 
Kommer ihåg för ett år sen när jag hittade denna låt med Florence + The Machine, en supervacker låt och henner röst var fantastisk. Valde live-versionen eftersom den är så mycket bättre än studioversionen!
 
 
 
Kate Bush har jag lyssnat på sen barnsben. Älskar hennes röst! Blir så drömsk av hennes fina musik och hur hon framför den. Wuthering Heights är en stor favorit, har flera gånger funderat på att klä ut mig till henne i någon framtida halloweenfest.Självklart ska jag då köra hårt med en kareoke och koreografi till Wuthering Heights.
 
 
 
Älskar Baby Dee, hon är en av dem 5 miljoner saker/personer som jag älskar, hehe. Hennes röst känns väldigt gammaldags på ett charmigt sätt och hennes musik gör mig så glad. Det är som att man sprudlar utav känslor när man lyssnar på henne. Baby Dee är sjukt duktig, hon spelar flera instrument och har även arbetat på en cirkus. Såg henne senast när jag var Current 93 konserten för ett år sen, kände mig som en fangirl eftersom jag var tvungen att skrika hur mycket jag älskade henne, hihi!
 
 

Mina Parfymer. Guerlain. My Insolence.

Fick denna vackra parfym i studentpresent av min gudfader. Den har en oerhört vacker flaska, ser nästan lite som något man köper från Orrefors, haha. Parfymen har söta toner utav citrus, hallon och vanilj, som sen fortsätts utav toner med doft av mandelblom och patchouli. Denna parfym är som en överdos utav sommar, det är som en midsommarnattsdröm i flytande format. Så underbart sött och oskyldigt!
Guerlain är ett gammalt parfymhus som är grundat sen år 1828, så coolt att det finns varumärken som har funnits i över 100 år!

Inspiration. Venus as a boy. The wild magazine.

Venus as a boy, är verkligen ett passande namn till detta snygga modereportage. Modellen Andrej Pejic ser ut som en söt docka i korkskruvslockar och vitt smink. Tycker detta är supercoolt och intressant, om ni inte redan visste det så är Andrej en man men på grund av hans androgyna utseende så får han göra mycket för damkläder också! Detta är ett exempel på att modevärlden ibland är könsöverskridande och uppmuntrar till det. Stylisten till detta reportage heter Guillaume Boulez och är ifrån tidningen Wild Magazine.

Förlåt, tiden kom ikapp.

En bild från Death In June konserten i Köpenhamn. Hade fullt upp under söndagsnatten med att åka hem, det var iskallt och tåget från Köpenhamn gick sönder. Samtidigt som man i stress ville hinna till bussen som gick 00.49 från Malmö C eftersom det var den sista! Jag kom hem kl 02.00 på natten och sen var det bara att stiga upp 5 timmar senare för att påbörja fältstudier, vilket är som praktik. 
Dem senaste dagarna har helt enkelt varit hektiska med nya uppgifter och tider att förhålla sig till, men det har varit riktigt intressanta och roliga dagar!
Nu ska jag slappa lite och göra små kompletteringar till min uppsats.
Hoppas ni alla har en bra dag!

Peaceful Snow.

 
Ikväll korsar jag Sveriges gränser för att se min idol, Death in June. Otroligt pepp på detta! Jag fixade biljetterna för flera månader sen, så nu kommer det kännas så underbart att det äntligen blir av. Tänker även på alla dem gånger jag trodde att jag aldrig skulle få se Death In June live. Men man ska ju aldrig säga aldrig!
Kan knappt beskriva med ord hur grymt kul detta ska bli. Eftersom det är snö ute nu, så tänker jag bjuda på denna låt med Death in June.
 
 
 

Hej mitt vinterland!

Så här såg det ut  när jag vaknade, en ganska stor överraskning för en nybliven skånebo. Ska bli intressant att ploga sig fram för första gången på året! Ska verkligen ta på mig extra mycket kläder så jag inte fryser så lätt när jag går ut.
Ironin är ju att jag verkligen önskade mig detta för en ökad julkänsla, så nu får jag faktiskt finna mig i detta och bara tacka och ta emot!.
 
Tycker ni om snö?
 

Hemligheter.

 
 
Älskar Strawberry Switchblade och denna låt är en favorit med dem. Ett bra intro som sen fortsätter att vara väldigt bra till dess slut. Oerhört mycket 80-tal, önskar ibland att jag levde på denna tid!
 
 
 
Från 80-tal till 80-talsinspirerad synthpop a la The Birthday Massacre.
Låten är från albumet Pins and Needles och är helt klart min favoritlåt på hela albumet. Rekommenderar detta om ni inte är så mycket inne på 80-tal. Men sanningen är ju ändå att allting kommer därifrån!
 
 
 
Nu till den ultimata hemligheten, så som Staccato Du Mal har döpt sin låt till.Nu går vi från synthpop till minimalistisk synth, vilket är en genre jag uppskattar väldigt mycket. Precis som dem föregående låtarna så är detta också en favorit! 
 

Kan jag få ett nummer till nummerupplysningen?

 
 
Ibland är något så enkelt så roligt! Fredrik Lindström ringer till nummerupplysningen och ber om att få ett nummer till någon som upplyser en om telefonnummer. 
Blir lite förvirrande efter ett tag men ändå så underbart kul.

RSS 2.0