Pastagratäng!

Mat ser sämst ut på bild!
Har gjort en pastagratäng som jag har nu ätit till middag i två dagar. Underbart gott och enkel rätt, ganska billig också. Det enda man behöver är pasta, tomater, riven ost för att lyxa till det, spenat, färskost med smak av vitlök och örter, pastavatten och något valfritt protein. Grundreceptet sa kassler men anarkismen tog mig i sin famn och det blev rökt fläsk istället. Sanningen är att det endast 1 kg kassler fanns i matbutiken och det var inte så lockande.
I allafall så kokar man pastan och blandar sen ihop det med färskosten, spenaten och lite pastavatten. Sen så bryner man fläsket lite och sen när det är färdigt så är det bara att stoppa allt i en ugnsform. Slutligen med lite riven ost på. Jag kanske inte är så tydlig med receptet men jag tänker att det inte är så noga om allt ska ändå in i ugnen, hehe.
 
Om vill köra på en vegetarisk eller vegansk variant: Använd sojastrimlor eller tofu, istället för färskost så kan man använda såndär tofufärskost.
Om man vill köra på en glutenfri variant: Gluttenfritt pasta, kanske?
Om man vill köra på en lchf variant: Strunta i pastan och stoppa in massa ägg i gratängen.
Om man vill köra på en raw food variant: Strunta att koka pastan, skär grönsakerna och sen gratinera allt på lägsta värmen i ungnen.

Den öppna munnen.

 
När jag har varit ute i samhället så har jag märkt något speciellt med bilderna som syns överallt, alltså dem där bilderna på de snygga modellerna som ska få en att köpa massa kläder, smink eller schampo. Deras munnar är oftast öppna. Tack vare detta så inser till och med jag att det finns potential i modellbranschen, eftersom jag är riktigt duktig på att ha min mun öppen. Jag är ofta snorig eller har någon form utav nästäppa så min stora andningskälla kommer från munnen. Vissa människor kanske har missat chansen att bokstavligen fånga flugor med munnen under en varm sommardag, men jag har lyckats med det två gånger!!
Därför så inser jag att det finns en plats för mig i modebranschen, där jag endast behöver stå framför kameran och fånga flugor med munnen. Ska även se Top Model Sverige ikväll och hoppas att jag får mer tips därifrån!
 

Bajsbrunt är bra!

 
Har färgat håret brunt, det var ett beslut baserat på min vilja att se lite normal ut, eftersom jag hade mitt livs första arbetsintervju!!! Har även tröttnat lite på dip-dye om jag ska vara ärlig, det blir efter ett tag ganska mycket att tänka på när väl toningen börjar rinna ur.
Så nu känns det skönt med mörkbrunt hår!
Tycker det är en härlig färg, finns så många fina nyanser utav det; bajsbrunt, kamelbrunt, kanelbrunt, chokladbrunt, kaffebrunt.
Älskar också hur de döper färgpaketen (speciellt när det kommer till brunt) till något som påminner en om efterrätt.
Min toning heter "iced cocoa" till exempel, men jag kunde välja emellan "dark praline","chocolate truffle", "iced latte" och "chocolate brownie" vilket helt enkelt fick mig hungrig och ganska nyfiken på att smaka färgblandningen innan jag använde den, hehe. Finns även en toning som heter "brunt" vilket sticker ut lite från dem andra finare namnen, men det komiska är att denna hårfärg har en rejäl mörkbrun nyans. Provade den en gång för några år sen och var inte beredd på hur mörkt brunt kunde vara!
Har skaffat lugg nu också som ni ser.
 
 
Valde denna nyans eftersom jag inte tycker om ischoklad och därav mindre risk att jag faktiskt skulle äta utav färgblandningen, hehe.
 

Fredagsmusik. Derniére Volonté. Les Orages Du Crime.

 
 
 
Idag blir det lite Derniere Volonte till ära! Någon som kan franska så att jag förstår vad han sjunger om?
Man vill ju inte vara helt ute och cykla med låtval.
 
Vill även be om förlåtelse för dålig uppdatering, livet kom ikapp eller snarare en fet uppgift från den nya kursen dök upp. Så hela denna vecka har gått till att skriva så bra och så mycket som möjligt för att senare idag kommentera och diskutera andras uppgifter. Den nya kursen jag läser har verkligen hårda bud i mellerud (fast i Lund). Man får endast missa ett obligatoriskt möte per delkurs, så det gäller att planera sina sjukdomar med god framförhållning!
Annars är det bra med mig och jag hoppas allt är bra med er!

Inspiration. Noir et blanc. Vogue Korea.

Ibland så finns det inget finare plagg än en svart klänning! Detta modereportage understryker verkligen detta påstående. Klänningen på den sista bilden är min favorit, tycker formen är väldigt intressant och väldigt fint med en bar rygg.
Älskar även det gotisk-inspirerade temat med riktigt coola och fantasifulla ögonbryn!
Modellen heter Ji Hye Park och modereportaget är från Vogue Korea.

Fredagsmusik. Bauhaus. Telegram Sam och Mask.

 
 
 
 
Tänkte under denna fredag hylla det fantastiska bandet Bauhaus! Ett band som jag har lyssnat på länge och fortfarande så finns låtarna nära mitt hjärta. 
Låten Mask är en av mina favoritlåtar med dem och Telegram Sam är en superbra cover! Orginalet kommer från glamrockbandet T-rex, men Bauhaus version har mycket mer tempo och gör så att man blir helt upprymd utav det. Bauhaus går att lyssna på vilken dag som helst men eftersom jag gillar fredagar så blir man ännu mer peppad utav dagen med detta band i hörlurarna.

Vi alla har dem...

Vissa dagar så känner man att skon klämmer och att alla jobbar kollektivt emot en. Vaknade idag med en stor opepp att göra någonting idag men självklart så kom livet ikapp en och man tvingades ut i kylan för att göra grupparbete. Hela denna vecka har varit lite jobbig, det började med att jag blev totalt negligerad utav servicekontoret på skånetrafiken. Jag har aldrig upplevt att en person knappt säger någonting eller inte alls ser mig i ögonen när jag inte förstår vad som gäller för att förnya ens student-id med sitt busskort men det var just så det hände. Trodde nästan att personen i kassan hade något emot mig och min bild utav serviceyrket rasades totalt isamman. Det slutade med att jag själv körde på en monolog utav spekulationer om vad jag kunde göra i framtiden. Lät väldigt mycket som en dialog med mig själv, haha. 
 
Jag tror även att jag är nära besläktad med björnar eftersom det är såpass kallt ute att jag inte alls vill gå ut. Har även fått välja funktionalitet över stil, vilket drar ner mig lite mer också. Dem gångerna jag har gått ut så har jag frusit rejält och så glider man två steg bakåt när man tar ett steg fram.
Försökte även att se en japansk skräckfilm igår men allting hade undertext förutom berättarrösten. Så jag förstod vad karaktärerna sa för något men jag visste knappt vad det var för karaktärer och vad dem gjorde. Kändes omöjligt att hitta rätt sorts undertexter också.
Jag har tomatsoppa i håret också, men vilken tur att jag har en dusch.
 
Nu känns det lite bättre att få skriva av mig allt. Jag brukar sällan bli lättirriterad men jag skyller på det kalla vädret istället för att säga att det är en viss tid på månaden....
 
 
 

London Fashion Week. 2013. Katie Eary.

 
Katie Eary gör riktigt snygga kläder och bevisar att det går att kombinera mönster med mer mönster! Skulle kunna tänka mig att ha på mig allt det där, på en och samma gång!!!

Överdos utav nostalgiska leksaker!

Tips om en bra tv-serie!

Har fastnat för den nya tv-serien The Mindy Project! Är sällan någon som skrattar ut högt till tv-program, om det inte är fullproppad med komiker som försöker få mig att skratta. Det visade ju sig att The Mindy Project har en stor andel komiker bland rollinnehavarna vilket blir ett stort plus för mig. 
Min första fördom var att denna tv-serie skulle handla om en tjej som är sig själv men samtidigt lite osäker (så man ska kunna känna igen sig), som är på jakt efter kärlek men nej det blir ju så svårt eftersom hon är ju rolig också, haha vad kul! 
Nä, tur nog spårade min fördom ut ur motorvägen. Det var längesen jag har skrattat högt och ofta till något på ytan som påminner mig om en romatisk komedi. Har nu sett fyra avsnitt av The Mindy Project och den håller mig fortfarande kvar!
 

Jag är lite som Anna Skipper fast med noll motivation att börja träna, istället för att pressa min kropp, så pressar jag juice..

Ett par skor för sommaren och våren!

 
Fick ett presentkort på skobutiker till julklapp och äntligen fick jag användning för det. Jag har varit ganska länge i behov utav ett par funktionella skor för varmare dagar. Hade martens på mig under hela förra sommaren och det blev ganska svettigt efter ett tag! 
Så nu har jag köpt ett par Underground England Creepers, en ganska trendig modell just nu. Jag köper skor sällan och när jag väl behöver det så tycker jag att det är viktigt med en hållbarhet och bra kvalité. Har hört martens kan hålla upp till tio år och mer om man sköter om dem väl, så jag brukar smörja in dem en gång i månaden, haha. Det blir nästan som att man skapar ett förhållande till skorna, lite pinsamt att erkänna, hehe.
Jag hoppas att dessa skor är lika hållbara! Köpte iallafall impregnering till dem eftersom de är gjorda av mocka. Impregnering tycker jag är ett ganska konstigt ord, får mig att tänka befruktning och graviditet av någon anledning.
Är iallafall sjukt pepp att använda dem när det börjar bli varmare!

Lindt Creation Strawberry.

I butiken så lät mörk choklad kombinerat med chokladmousse och jordgubbssås supergott. Det fick mig att påminna om min barndom då jag alltid ville ha kombinationen av chokladglass och jordgubbssås vilket är enligt mig en av dem bästa kombinationerna med choklad, näst efter banan! 
Tyvärr var denna lyxiga choko en besvikelse, det blev för mycket mörk choklad i smaken. Det mjuka innehållet gjorde knappt någon uppmärksamhet eftersom det smakade precis som dess hårda överdrag. Jordgubbssåsen gjorde inte heller någon succé tack vare det dubbla kommandot med mörk choklad.
Denna choklad får tre av fem schweiziska chokladmästare!
 
 
 
 
Reklamen är ju ändå ganska rolig om man bortser att det är alltid en kvinna som njuter och mannen som skapar chokladen. Att dessa chokladmästare vispar chokladen för hand med ett leende. Med tanke på hur många chokladkakor som tillverkas så börjar det nästan likna ett sovjetiskt arbetsläger att vispa choklad varje dag med glädje!
 

Fredagsmusik. Laurel Halo. Tumor.

 
 
 
Idag blir det Laurel Halo som fredagsmusik, eftersom jag ska se henne live ikväll! Hennes elektroniska musik är oerhört drömsk och samtidigt lekfull, så det kommer vara så kul att höra det live. Det senaste albumet heter Quarantine och har fått flera positiva utlåtanden från musikrescenter, jag kan endast hålla med dem.
Tycker även att albumomslaget är fantastiskt! Skolflickor, blod, svärd och regnbågar, precis allt det där behövs för att skapa ett fräckt albumomslag enligt mig, hehe.
 
Ska även träffa en kompis idag och sen på kvällen käka lite tapas, alltså blir det en grym dag. Det enda negativa är att det är snö på marken (usch för kyla) och jag provade att klippa min lugg imorse så det lär ju vara lite ojämnt. Fast med min erfarenhet av egenklippt lugg så finns det alltid tid för att trimma den!
 

London Fashion Week. Menswear. Höst och Vinter 2013. Sibling.

Sibling överraskar med over-sized i nya former och tillvägagångssätt! Visionen om mannen 2013 ska bära halsdukar och mössor som täcker ansiktet matchat med ett par fluffiga byxor, den visionen gillar jag väldigt mycket. Skulle själv vilja ha ett par fluffiga byxor, dem ser så mysiga ut. Mönstret på tröjorna tycker jag är supersnygga, speciellt tröjan den första och andra bilden.

Ny tygkasse!

Min fina tygkasse som har Jesus ditkluddad på sig, har tyvärr börjat sakta men säkert lossna i sömmarna. Det känns ju lite jobbigt eftersom jag tyckte om motivet såpass mycket att jag vill köpa en ny vit tygkasse och kludda dit samma motiv.
Tills jag fick syn på denna tygkasse på Weekday! Blev tvungen att köpa den, så himla underbart med ett motiv som representerar Malmö i sann black metal stil, blir lite ironiskt eftersom det finns människor som knappt vågar sätta sin fot i Malmö. Motivet ser ju ut som ett omslag från ett black metal band, skulle vara kul om någon undrade vad Malmo är för slags band. Jag har varit med om ett liknande scenario när jag hade en Clockwork Orange t-shirt på mig i sjuan och någon undrade vad det var för band på t-shirten.
Så himla roligt att Malmös motto som "Diversity, Meetings, Opportunities" har fått sin andel på tygkassen i form utav snygga gotiska bokstäver.
Den kostade 50 kr men det var 50% rea på den, med enkel matte så köpte jag den. Jag kommer att promenera i Lund med stolthet när jag har denna coola tygkasse under min arm!
 
Vill även nu efterlysa ett black metal band som heter Malmo? Med tanke på det dåliga ryktet som media och folkmun sätter på Malmö så tycker jag att det är på sin plats med lite mystik kring staden med hjälp av hård black metal.
Jag kan redan komma på ett antal coola låttitlar som; Blót in Rosengård, Storm of Sofielund, Kneel down to Satan and Falafel, Into the death pits of Copenhagen. Ja, denna låtlista kan göras lång...
 

2013 kan bli ett bra musikår.

 
M.I.A:  Det ska bli underbart med ett nytt album från fantastiska M.I.A! Jag har längtat efter detta sen hennes singel Bad Girls släpptes förra vintern, då hoppades jag på fler singlar och ett album men tyvärr så blev jag rätt snopen. Älskade hennes album MAYA som släpptes 2010, varenda låt var riktigt bra och speciell på sitt egna sätt. Det nya albumet heter Matangi och enligt M.I.A själv så kommer det låta som Paul Simon på syra, vilket är enligt mig en indikator på ett grymt album!
 
The Knife: I vår så släpper duon sitt första album sen Silent Shout som släpptes 2006, vilket också var ett superbra album! The Knife är oerhört innovativa i sitt sound och de gör det alltid på ett sjukt bra sätt. Så jag ser verkligen framemot vad de har att komma med i sitt nya album.
 
Depeche Mode: Även om jag älskar Depeche Mode a la 80-tal så tycker jag att det är viktigt med att ge dem en chans. De har ju ändå varit aktiva såpass länge att det blir beundransvärt. Jag hoppas iallafall på lite influenser från deras gamla sound även om det är 2013 nu. Givetvis så kommer dessa gamla gossar även bjuda på en världsturné.

En skattkista i form utav tyg!

Köpte denna klänning när jag var på Beyond Retro i Stockholm, Det kan vara ganska svårt att hitta klänningar som passar en när man kollar i secondhandbutiker. Har iallafall några gånger fått turen att köpa några secondhand klänningar som passar mig perfekt. Oftast är det längden på klänningarna som är det stora problemet för mig, kjolen på klänningen släpar på golvet och det känns onödigt att köpa ett par platåskor för att kunna använda klänningen. När jag fann denna klänning så blev jag superglad över att det fanns en chans för mig att prova den utan att det skulle hamna nere på golvet. När jag provade den så passade den som handsken i vanten, kjolen är liten bit nedanför knän och påminner lite om formen av en pennkjol. Eftersom det är nästan omöjligt att sträcka på sina ben i denna klänning!
Just nu är den en av mina favoriter i garderoben, tycker om den mörka röda färgen och den höga kragen, barockmode känns ju så 2013!
 
Denna klänning fick jag i julklapp av min henvän. Kommer ihåg att jag under hösten hade hittat denna klänning i en butik och ville så gärna ha den men samtidigt hade jag ingen lust att lägga pengar på det. Så det var en oerhört trevlig överraskning att då få den som julklapp. Spetsen vid kragen och handlederna är så himla fina, älskar även hur kjolen blir lite större i slutet, blir lite prinsessaktigt över det hela då. Det mest fascinerade är att klänningen passade PERFEKT när jag provade den. Att köpa en klänning till någon annan måste vara extremt klurigt och jag tror det finns många människor undviker att köpa kläder till andra under jul eftersom vi alla har olika kroppsformer och tycker om olika saker att framhäva med den. 
Så denna klänning är också helt klart en favorit för mig!
 

Vissa filmer är bäst på bio.

När jag var i Stockholm så fick jag den fantastiska chansen att se film på bio, något som jag gör ungefär en gång om året. Detta beror på att mitt filmintresse baseras sig främst från 80, 70 och 60-tal. Har suttit med min hemtenta såpass länge idag att jag får lust att skriva ner en källa till varenda mening jag skriver här, helt enkelt en arbetsskada. Men jag ska göra mitt bästa att undvika detta medan jag skriver om The Hobbit, kan ju få referera till Tolkien som mest. 
Min upplevelse utav filmen var ibörjan på gränsen till en uppenbarelse, när man verkligen dras in i handlingens allvar och tror på allt karaktärerna säger. Två filmer som jag har fått liknande uppenbarelser utav är Suspiria och The Blair Witch Project. Miljöerna i The Hobbit var helt fantastiska och effekterna får jag för första gången i mitt liv hylla, eftersom det förstärkte Tolkiens värld. Annars är jag en person som föredrar blod gjord på majssirap än massa animerat tjafs. Jag gör en liten lista för att sammanfatta mina åsikter om filmen utan att avslöja för mycket, eftersom jag tycker den är helt klart sevärd!
 
Ros:
  • Spännande och oerhört roligt med en ny film som baseras på Tolkiens fantastiska värld.
  • Kul att de tonsatte visorna som förekommer i böckerna, kändes mer autentiskt.
  • En film som är bäst på bio och höjer den sortens upplevelse väldigt bra!
Ris:
  • Filmen kunde vara lite väl seg ibland, den är på 2 timmar och 50 minuter, så tålamodet sätts ju på prov efter ett tag.
  • För mycket humor i manuset, man skojar aldrig om fantasy!
 

Inspiration. Girls in the band. Vogue Japan.

Vogue Japan har skapat ett fantasifullt modereportage med inspiration från olika tjejband och deras image. Här blandas 70-tals glam rock med bubbelgum pop på ett upprfriskande sätt!
Tycker att klänningarna på den andra bilden är jättefina och perukerna på sista bilden är supercoola, dem matchas perfekt med pastelltonerna i deras kläder!
Modellerna heter Ava Smith, Stina Rapp Wastenson, Sung Hee Kim, Natalia Oberhanss, Ester Heesch, Tilda Lindstam och Giedre Kiaulenaite. Fotografen heter Sharif Hamza, som även har tagit bilderna till modereportaget Minimal Baroque.

Ny favoritmugg!

'
Fick en Sailor Moon mugg i julklapp av min henvän! Så himla kul att få en mugg med min favoritanime som motiv. Jag har tyckt om Sailor Moon sen jag var 4 år och min svaghet för alla möjliga Sailor Moon grejer har ej försvunnit. Skulle lätt kunna använda denna på fikarasten på min framtida arbetsplats, om det hade varit en taskig stämning så hade ju muggen direkt startat en konversation med sin närvaro. Kanske en debatt hade ägt rum under fikarasten då. Kartongen är ju såpass snygg att jag fick lust att spara den, men till slut fick jag mod och kraft att slänga den, vill ej bli någon som börjar samla på kartonger.
Kommer under denna lördagsmorgon att avnjuta en rejäl kopp kaffe ur denna mugg!
 
 
 

Vill nu bara ligga framför tv'n med KAFFE,

Fredagsmusik. Marc Almond & Michael Cashmore. Boy Ceasar.

 
 
Valde Mark Almond och Michael Cashmore för fredagens fredagsmusik, oavsett om jag ej förstår att det är fredag idag så tycker jag att fredagsmusik är nödvändigt! 
Marc Almond har enligt mig en av de vackraste rösterna i världen, brukar ibland endast lyssna på Coil eftersom Marc Almond sjunger back up vocals på några av låtarna på deras album Horse Rotorvator. 
En bra och lugn låt att lyssna på när man har helt enkelt tappat ordningen på vardagarna!
 

RSS 2.0