Världens sötaste henvän!

När jag kom hem, så fick jag en sockersöt överraskning av min finaste henvän!
Nämligen en så kallad gräddbulle med moccafyllning, hen utgick från min passion till kaffe, hihi!
En supermysig och trevlig överraskning, speciellt med tanke på att jag hade en lång dag i skolan.
Dagen bestod av 6 timmar övningar kring forskningsmetoder, lärorikt, men det blev segt under eftermiddagen.
Den söta gräddbullen får 5 av 6 !
 

Fendi och Gucci älskar Grimes, även jag!!

 
 
 
Alltid kul när stora modekampanjer använder sig utav grym musik, nämligen Grimes.
Älskar Grimes och det känns så coolt med en svulstig Guccikampanj tillsammans med hennes musik!
 
 
Även så underbart att se Fendi's senaste kollektion tillsammans med halva diskografin från Grimes!
Gör atmosfären utav denna modevisning så mycket bättre!!

Dag 24. Mitt favoritminne.

Tisdagsmys med baklava!

Igår så åt jag en fantastisk hemlagad middag med min henvän och hens familj som var och hälsade på oss.
Blev väldigt inspirerat av mellanöstern, både till middag och efterrätt.
Vi köpte ungefär 1 kg baklava och vi var fyra stycken som skulle dela på det. 
Det slutade med att hälften av all baklava blev över till mig och min henvän!
Baklava är oerhört mäktigt även om det ytligt ser ut som små filodegsknyten med lite nötter i.
Räcker gott och väl med 3 st per person.
Så ikväll så blir det mys med baklava och ett nytt avsnitt utav RuPaul's Drag Race All Stars, hihi.

Emily ogillar ögonfransserum.

Tidningen Metro skriver idag om läkemedelverkets avståndstagande till olika serum som hjälper tillväxten av ögonbryn och ögonfransar. Från att ha varit klassade som kosmetika, så är dem idag klassade som läkemedel pga av en stor andel rapporter som berör dess biverkningar. Det är en produkt som ofta har hyllats i olika skönhetsbloggar och forum, samtidigt som läkemedelsverket syftar att dessa serum kan förändra färgen på ens ögonlock och ögonfärg, kan även orsaka klåda och smärta i ögonen. Det som finns i dessa "mirakelmedel" är så kallade prostaglandinanaloger, som används främst i läkemedel för ögonsjukdomar så som grön starr.
Känns ganska skrämmande att läkemedelsklassifierade ämnen har sålts som kosmetika.
Samtidigt så är det ingen direkt nyhet att det ofta dyker upp helt nya skönhetsprodukter på marknaden som sällan granskas av en myndighet.
Istället så drabbas människor av dess biverkningar i hopp om ett bättre yttre. 
I USA är dessa serum för ögonfransar och och ögonbryn receptbelagda.
 
Tycker det är hemskt att sånt här ändå sker, samtidigt så är biverkningar något individuellt. Men bara för att vissa personer får jättetjocka ögonfransar så betyder det inte att dessa skönhetsmedel är problemfria!
 
 

Inspiration. Water & Oil. Italian Vogue

 
Denna vackra modereportage är inspirerad ur oljeläckan som skedde vid USA's kust.
Ett ganska skrämmande tema, som man märker på dessa bilder, är som att bli stucken direkt i revbenen med dess starka bildspråk!
Tycker om detta modereportage grymt mycket och kommer ihåg den väldigt väl, även om den publicerades i Italienska Vogue år 2010.
Fotografen är den kända Steven Meisel och modellen heter Kristen McMenamy.

Proffspelare på Civilazation IV !!

Jag vet ej vad som hände. 
Jag började med spelet igår och har spelat i 6 timmar. Känns ju lite pinsamt att erkänna, men jag fastnade i det så mycket. 
Så jag valde landet Kina och började bygga en civilisation flera år före kristus.
Nu helt plötsligt är jag på år 2040 och har klarat av hela tidslinjen!
Fattar ingenting, trodde det var ett evighetsspel, men det blev endast 6 timmar.
Jaja, får väl köra om allt på en svårare nivå helt enkelt.
Vill gärna tipsa om detta spel om man är intresserad av världshistoria och politik eller bara tycker om att syssla med krig. Det är oerhört beroendeframkallande när man väl har börjat bygga upp och utvecklat en egen nation.
Så jag ger den 4 av 5 förvirrande gamers, den skulle ha fått 5 om spelet hade varit lite längre.
 

Jag älskar Mighty Boosh!!

 
 
Har på den senaste tiden sett en av mina absoluta favorithumor tv-serier, Mighty Boosh!
Har alla tre säsonger på dvd och det är alltid lika trevligt att plundra igenom varenda avsnitt. 
Älskar alla sånger och skämt som framförs.
Om jag skulle få välja en favoritkaraktär från Mighty Boosh, så skulle jag v'älja Bob Fossil.
En av dem mest sjuka men samtidigt roligaste karaktären jag någonsin sett i en tv-ruta!
 
 
 
Har ni någon favorithumorserie? 
Eller har ni någon favoritkaraktär från Mighty Boosh?
 

Lördagens outfit!

Lyckades med att få på mig endast second hand kläder på denna bild.
Allt förutom skorna, baskern och strumpbyxorna är antingen införskaffade på Myrornas eller Erikshjälpen.
Så man kan ju säga att detta är ett bildbevis på vilken secondhandentausiast jag är.
Även att jag tycker om att blanda rött med gulbruna toner!
Ska försöka med en psykoanalys på min outfit senare...
 

Ett ganska impulsivt köp...

Om jag hade varit fjantig nog att räkna vuxenpoäng, så hade nog allting nollställts för mig. Eftersom jag har köpt dataspel, men inte vilka dataspel som helst, utan spel som är max från 12 år. Alltså datorspel för barn. Men nu tycker jag att vi lägger undan åldersfacismen. 
Spelen jag köpte var:
 
Harry Potter Collection, med dem tre första spelen.
Som barn älskade jag dessa tre spel, jag gick ner mig totalt i dem. Därav så har jag fått en överdos av nostalgi nu när jag har införskaffat dem igen. Spelen är som en sjabbig version utav filmerna och böckerna, alltså superkul! Dåligt manus och trollformler som knappt nämns i boken, detsamma gällande monstrena i spelen.
Även en perfekt avkoppling när det kommer till framtida tentamenstudier. Eller en slags avkoppling överhuvudtaget.
 
Civilization IV
Som barn hade jag trean utav denna spelserie, tycker även om detta spel väldigt mycket. Fast jag var under 12 år när jag spelade det först och hade ingen direkt aning om vad anarki kunde innebära, fick game over tack vare det. Spelet är väldigt långt och strategiskt, går helt enkelt på att bygga en civilization där man börjar före kristus och sen fortsätta tills man når robotar som forskningsområde. Oftast kommer saker ivägen så som politik, missnöjda invånare, krig m.m
Händer ofta att man får börja om eller gå några steg bakåt, eftersom många val man gör i spelet får konsekvenser framöver. Alltså ett väldigt verklighetstroget spel!
 
Jag hjärta Hundar
Eftersom gamestop hade 3 spel för 2, så kom detta spel med på köpet. Samtidigt så är jag och min henvän oerhört förtjusta i hundar så nu behöver vi inte skaffa en riktig sådan. Vi har till och med 22 hundraser att välja mellan! Tyvärr kan man inte avla fram egna hundraser, hade varit kul att göra. Även detta verkar vara ett bra spel för avkoppling enligt mig.
 
Hur många vuxenpoäng hade jag nu igen? 0,05?
 
 

Dag 23. Mina Intressen.

 
Musik
Älskar att hitta nya projekt och band som skapar intressant musik. Jag kan snabbt hoppa emellan olika genrer om jag verkligen gillar det jag hör. Alltifrån electro till neofolk till new wave till klassisk musik och sen tillbaka till black metal. 
 
Mode
Har blivit såpass skadad av detta intresse att jag nu går runt på myrornas eller någon helt vanlig klädesbutik och skriker "Versace/prada/rick owens/ you name it realness" när jag ser ett plagg som ser inspirerad utav andra designers. Har till och med blivit så duktig att jag kan gissa från vilken säsong dem har tagit inspiration från också. Usch! 
Älskar att titta i modetidningar, så snygga och fantasifulla bilder blandat med stora kampanjer från massa modehus. Pretentiöst med stort P, helt enkelt.
 
Litteratur
Tycker om att läsa och gör det ganska flitigt när jag väl kommer igång. Har alltid gillat biografier och faktaböcker som rör historia, statsvetenskap och sociologi på ett tvärvetenskapligt sätt. Till exempel som böcker om olika brott mot dem mänskliga rättigheterna och folkmord.
Har nu sakta men säkert försökt att ta mig in till skönlitteraturen igen, vill läsa massa kända morderna verk, så det började med sagan om ringen, haha. Nej, faktiskt har jag nyligen läst Franz Kafka's Förvandlingen, men jag tyckte nästan att den var osympatisk eftersom den var så deprimerande och ångestfylld.
Känner på mig att det är snart dags för Nietzsche, tack vare socionomutbildningen!
 
Film
Har samlat på skräckfilmer sen jag var 12 år och har med tiden gjorde min samling mer specialiserad, främst då på italiensk skräck från 60, 70 och 80-talet. Alltså den tiden jag innerligt önskar att jag fick uppleva. Är även förtjust i riktiga feel bad filmer, en av mina favoritregissörer är Michael Haneke och i hans filmer finns det sällan skratt eller solsken. Han är oftast duktig på att skildra en ångestfylld och dysfunktionell vardagstristess som resulterar att karaktärerna endast vill utrota varandra.
Är även förtjust i Harmony Korine's filmer, totalt unika och ja, helt ärligt, väldigt svåra att beskriva, men åh så underbara.
Sen så är det alltid kul att upptäcka filmer från hela världen!
 
Parfymer
Sen jag var 14 år så har jag alltid brytt mig om parfymer. Man kan tycka om parfymer, men när man verkligen kan testa minst 8 st endast för att se vilken som passar en, så har man nog ett stort intresse för det. Självklart har jag mer förtroende för vissa märken och samtidigt så kommer det ständigt nya sorter som ger en nya favoriter. Brukar skilja på märkesparfymer och kändisparfymer, vilket dem flesta affärer som säljer parfymer också brukar göra. Jag totalt ogillar kändisparfymer, det är en helt annan nivå på dem och jag tycker bara att dem luktar svulstiga och vulgärt! Exempelvis en parfym från Salvador Dali kan dofta som friska morgonvindar i närheten av ett persikoträd i karibien. Medan en Britney Spears parfym kan enligt mig dofta som en fjortonårig som har tuggat i sig 5 kg jordgubbsbubbelgum samtidigt som hon har rökt upp ett helt paket med lucky strike cigaretter. En sådan stor skillnad är det för mig!
 
 
 

Två av dagens köp!

Köpte ett par superfina byxor från H&M, älskar mönstret och färgerna (vilket här förstörs utav ljuset) som är i lila och blåa toner.
Hittade även en klänning på Myrornas, som passade perfekt på mig när jag provade den, något som händer sällan när jag köper second hand.
Så det var grymt kul!
Inser att jag någon gång under veckan har lovat mig själv att undvika H&M, pga av etiska skäl, men den tanken glömdes ju bort ganska snabbt!
Skyller på dem snygga byxorna.
 

Inspiration. The secret chatter of golden monkeys. Vogue Japan.

Modellen Daphne Groeneveld briljerar i Vogue Japan's novembernummer.
Älskar miljöerna och atmosfären i dessa bilder!
Självklart är hårfrisyrerna sjukt coola också.
Fotografen heter Mark Segal.
 

En bra start på dagen....

 
Börjar denna lördag med lite kaffe och morotskaka. 
Ibland måste man ju få unna sig något eller jag tycker man ska få göra det regelbundet!
Hoppas ni har alla haft en skön lördagsmorgon!
Själv ska jag njuta av min morogonsol och kaffe till Americas Next Top Model 19 för att få ett slags emotionellt utlopp. Sen ska jag ner till stan och kolla lite kläder, kör second hand butikerna först, eftersom jag älskar second hand!

Dagens look. Kors, ikoner och ett nattsvart läppstift.

Dagens look bestod utav en sned hästsvans och mina vackra korsörhängen som jag har fått ärva av min mor. Tror att dem kommer från Thailand.
Kombinerades med mitt favoritläppstift och mitt blåa armband som har små kristna ikoner på sig.
Passade perfekt till det äckligt kalla höstvädret som det var idag. Vilket gjorde så att det kändes mer som en vinterdag.
 

Dag 22. Mina 5 dödssynder.

Den sista, nummer fem, kanske kräver lite mer förklaring. Den handlar om själva medvetenheten om ens privilegier i detta hierarkiska samhälle (enligt mig, hej svejs social konstruktivism) men även dem områdena man anses vara en underordnad. Alltså själva komplexiteten med vår ojämna maktfördelning. 
Förlåt, ju mer samhällsvetenskap jag får lära mig i skolan desto mer samhällskadad blir jag!

Fredagsmusik. Rustie. Dragonfly.

 
 
 
Lyssnar för tillfället på denna elektroniska guldklimp.
Grymt bra och alltid lika kul att finna nya duktiga artister!

Här bakas det morotskaka!

Bakade en morotskaka denna kväll, min favoritkaka av dem alla!
Har bakat denna kaka såpass många gånger att jag börjar nästan bli proffs på det, hihi.
Helt ärligt, så är det nog det enda jag vågar baka. Tur nog så blir den supergod varje gång också.
På bilden så har jag penetrerat kakan med en gaffel, endast på grund av min eviga pilgrimsfärd mot en morotskaka med den perfekta fuktigheten!
 
 
Av någon anledning så gör jag alltid för mycket frosting, kanske för att jag stoppar ner en hel philadelphiapaket i den. Tjena lchf! 
Blandas sen fint med 2 dl florsocker och lime/citronsaft, hej då lchf!
Sen blir det 1 kg lager med frosting på kakan som ni ser så fint på denna bild, haha.
Men god är den, önskar att jag kunde bjuda er alla på den!

En ulv i fårakläder.

 
 
Åh så intressant att Brad Pitt är med i en reklam för Chanel No 5, vilket är en parfym för kvinnor. Ett nytt sätt att sälja parfym och väldigt innovativt. Att man tar bort en sexualiserad bild, vilket ofta dyker upp inom reklambranschen. Låt oss applådera eller?
 
 
 
Plötsligt så skapas det ännu en gång en kontrast. Min lust att applådera avtar snabbt. Kanske hade jag för bråttom, eftersom samtidigt jag såg en man som stod påklädd och läste en dikt, så såg jag även kvinna rulla runt i sängen med hennes Armani underkläder på. Det kvittar att just denna reklam är för jeans och underkläder, eftersom om Brad Pitt kan göra reklam för en damparfym påklädd. Så tycker jag att Rihanna kan göra en underklädeskampanj på grönland i en dunjacka!
Jag väntar med spänning på att få se kvinnor i reklamen iförd i skjorta, jeans och en djup dikt i fickan. Sen om Brad Pitt står och försöker sälja Chanel No 5 för kvinnor, så är det bara en indikator att jag får vänta lite länge.

Dag 21. Smeknamn jag har och varför jag har dem.

Mitt smeknamn är Emlan och den har jag väl främst eftersom att det är en förenkling av mitt namn. Annars har jag upplevt att det är ganska svårt för folk att ge mig ett smeknamn. Emily kanske endast ger smeknamnet "Em" som mest, annars kommer jag själv inte på något smeknamn till mig. 
Här är iallafall några förslag:
Den upplyste
Geniet
Ers höghet
Kapten
 
Dessa tycker jag låter som givande och bra smeknamn till mig!

Dagens look. Flätor och isbjörnar!

 
Idag hade jag på mig en av mina favorittröjor, nämligen isbjörnströjan!! En tröja med massa isbjörnar, träd och snöflingor på, passar superbra nu när vintern börjar närma sig.
I spegeln så ser ni överdosen av isbjörnar på min tröja, men jag lever än.
Eftersom det är kallt ute nu så behövde jag även värma mina öron, tänkte först ha min pingvinmössa för att följa temat, men det blev en basker istället.
Ångrar mig redan, vill ju ha isbjörnströja med pingvinmössa! Vilken ironi att matcha dem tillsammans, haha.
Det lovar jag att göra så småningom!
 
Blev en fläta som frisyr idag! Tycker det blir snyggt att fläta ihop min lila hårfärg med det blåa, som en vacker gradient, som jag är väldigt förtjust i just nu.
Sen så är jag oerhört dåligt på att göra flätor, får börja någon slags flätskola.

Marabou philadelphia?

 
Årets julklapp eller årets konstigaste cream cheese?
Marabou blandat med phildelphiaost, en av dem sjukaste sakerna jag hört om. 
Sjukare än att spela trumpet kl 4 på morgonen eller att läsa Markis De Sade inför ett tandläkarbesök.
Kanske en av dem äckligaste, men har tyvärr ej hunnit smaka, men icke låter det gott.
Däremot om jag finner denna inför nästa phildelphia inköp, vilket lär ske snart eftersom jag ska baka morotskaka till helgen! 
Ja, kanske då så vågar mig på en frosting av gjord av chokladkrämost.
Nu är det bara upp till er att räkna adjektiven kring detta inlägg och denna nyhet!

Inspiration. Minimal Baroque. Vogue China.

 
Denna inspiration är från Vogue China med modellen Lindsay Wixon, som visar upp "Minimal baroque".
Supervackra smycken och mönster som matchar det klassiska svarta.
Fotografen är Sharif Hamza.

Dag 19. Min garderob.

 
 
Har en ganska fullproppad garderob, blandat med någon slags organisering mellan tights/byxor, toppar och upphängda klänningar, tunikor och tjocktröjor. Det är en trevlig blandning utav second hand och nyproducerade H&M och gina tricot kläder från Bangladesh. Som ni ser är jag väldigt förtjust i starka färger och mönster!
Något som jag aldrig kan få nog utav.
 
Vad brukar er garderob bestå utav?

Ikväll blir det RuPaul's Dragrace All Stars!

Inspiration. Caroline Sauliner. Hunger Magazine.

 
Det är alltid inspirerande och kul med fantasifulla modeuppslag från diverse magasin.
Hunger magazine har valt att hylla olika makeupartister som har gjort avtryck på modevärlden. Caroline Saulnier är en av dem, som har jobbat i branschen i 25 år nu! 
I dessa bilder så har hon tagit inspiration av dockor och dess huvuden. Väldigt bisarrt men ändå vackert sätt att visa upp hennes talang.

Dagens måndag!

Idag har det varit en lugn dag som har mest bestått utav läsning och spelande på vetgirig.nu.
Har kommit riktigt långt på Sagan Om Ringen nu och det är superspännande! Vill även tipsa om webbsidan vetgirig.nu, för dem som älskar frågesport och tror sig vara allmänbildade. Otroligt beroendeframkallande att utmana andra inom alla tänkbara ämnen!
Illustrationen är gjord utav Alan Lee, som är känd för sina fantastiska visioner och illustrationer utav Tolkiens värld.

Dag 18. En ovana jag önskade jag inte hade.

En ovana som jag har, som är ganska stor, är att jag är ganska neurotisk. Det blir inte så tydligt för mig i min ensamhet, men helt plötsligt när man lever med någon så inser man hur överdramatiskt och negativt ens tankesätt kan vara. Har ibland svårt att lita på saker, exempelvis en väckarklocka eller skapar dem mest osannolika scenarierna på grund av en handling som jag har gjort. Sen att jag har en ganska stor prestationsångest vilket kan lätt förstoras när jag skapar dessa scenarion eller vill helt enkelt ha någon slags kontroll över framtiden. 
Oj vad djupt detta blev, jämfört med vad jag annars brukar skriva om! Jag har ganska svårt att hitta andra ovanor som jag besitter förutom, mitt kaffedrickande och mitt behov av kontroll vilket resulterar i att jag ibland får tvångstankar, att leta efter nycklar är något som jag kan göra minst en gång om dagen. Endast för att kontrollera över vart dem är och att dem stannar just där.
 
Vad anser ni vara er ovana/ovanor?

Lady Gaga's nya parfym, The Fame.

Har luktat på Lady Gaga's senaste parfym för att se om den var värd att ha i min samling. Vilket blev intressant eller helt ärligt en ganska intetsägande intryck för parfymens sida. Själva parfymens beskrivning säger att noterna består utav tigerlilja, rökelse, aprikos, saffran och honung. Så det lät väldigt lovande i mina öron!
Men när jag väl provade den så kändes det som vilken parfym som helst, fanns inget speciellt jag fastnade för. Däremot så är ju parfym något väldigt personligt, beror ju helt på vad man gillar och hur den passar en. 
För mig går parfymsamlandet vidare!
 

Filmer att se innan du dör! Del 7.

 
 
Såg Inferno igår kväll, som är en av mina absoluta favoritfilmer!
Har sett den kanske tio gånger och är alltid lika bra. Filmen är gjord av Dario Argento som är min absoluta favoritregissör, of all time!
Underbart vacker interiör och miljö, kombinerat med en gåtfull handling och ett grymt soundtrack. 
Älskar filmen från första till sista sekund, ett måste för skräckfantasten helt enkelt!

Dag 17. Det här kan jag inte leva utan.

 
Kaffe, kaffe, kaffe och kaffe. Älskar denna dryck som skärper min hjärna (vad jag själv tror) och när jag ej får drick så hamnar jag abstinenens sura klor! Eftersom det är så mycket snack om vad som är nyttigt och icke, så har jag gjort en ytterst liten lista gällande fakta om kaffe.
 
Sen kan jag ju självklart ej leva utan vänner, familj, henvän och studiebidrag!
 

En film man verkligen vill se innan man dör!

 
 
Samurai Cop verkar en film som är såpass dålig att den blir rolig och snuddar på gränsen till bra.
En samurajpolisman med ett långt hårsvall som har problem med japanska namn och hans kollega är en svart man som säger roliga saker för att väga upp den vita mannen som är huvudkaraktär.
Gillar även hur huvudpersonen anses vara flytande i japanska, när han kan knappt uttala Fujiyama?
Kommer definitivt se och göra en recension på denna polisfilm som har nog hamnat i mörkret. Har nu märkt att det är en trend med att visa polisfilmer på tv, här får ni se en översikt på polisfilmer som visas ikväll!
Tv3 visar Bad Boys kl 22.00
Tv6 visar Kindergarten Cop kl 16.45 och Polisskolan 6 kl 21.30.
Så då kan ni få en dos av polisfilmer i någon slags kvalité.
Jag ska nog själv se Kindergarten Cop aka Dagissnuten på svenska, för att se Arnold Schwarzneggers briljans som polis och dagislärare samtidigt! Med en österrikisk accent!
 

Dagens Lördag.

Idag så fick jag fint besök av min familj! Det blev en trevlig lördagslunch och hjälp med att sätta upp några tavlor som behövde fylla en ganska tom vägg. Så nu är dem flesta väggarna i min lägenhet fulla med konst eller skräp som jag har samlat ihop och vill sätta upp på väggen. Har varit en jättetrevlig dag och lite nervöst eftersom finbesöket kom ganska tidigt. Så det blev att man stod vid köket under tidig förmiddagskvist för att ha en lunch att sen bjuda på.
 
Förutom att min mamma tog med sig julpynt och tre sorters sylt! Så fick jag även en gammal väska från 50-talet som min gammelmormor en gång har haft.
Älskar den! Tycker väskan är superfin och jag är väldigt svag för det mesta som är gjort utav läder, främst ska det vara i en mörkbrun färg. Däremot håller jag mig till second hand, så den sortens kadaver jag har på mig dog väl någongång under Finska Vinterkrigets slut eller nåt. Man får ju ha lite fantasi kring kläderna man köper på second hand. 
 

Dag 16. Min favoritårstid.

Är oerhört kluven kring favoritårstider, gillar vintern när det är ej för kallt, gillar sommaren när det är ej för varmt. Så man skulle kunna säga att jag gillar höst och vår mest, men höst kan vara deprimerande med sitt gråa väder. Jag bryr mig helt ärligt sällan om vädret men använder det ofta som ett samtalsämne bara för att fylla tomrummet som ofta beror på min tystnad eller tankspriddhet.
Jag tror jag ändå gillar våren mest.
Bara för att man får så mycket vårkänslor då!

Stolt individ!

 
Idag gick man upp när det var som minst kristet att kliva upp, nämligen kl 5 !
Eftersom min tenta hade valt att befinna sig 2 km från Lund C, vilket betydde att man han hade en till buss att passa än vad jag vanligtvis brukar ha.
Kl 8 började tentamen och jag märkte väldigt snabbt att det var fel antal sidor på mitt provpapper, kort därefter upplevde andra också det. Så det blev lite kaos i början, fick sen ett nytt provpapper med rätt antal frågor. Jag hade bedömt (eller snarare hoppats) att jag skulle nog endast sitta där under en till två timmar med provet, jag satt istället i TRE timmar med det.
Kände mig även lite stressad eftersom det kändes som att frågorna ständigt krävde långa och utförliga svar. När jag äntligen var färdig så hade jag kramp i handen och var lika nervös som jag var när jag hade börjat med provet.
Sanningen var att jag kunde besvara varenda fråga, vilket gjorde mig väldigt glad. Tiden och att få med allt var nog mina största svårigheter. Missade endast två förkortningar på hela provet, men dem anser jag som obetydliga.
 
Tar det nu lugnt med lite Sagan Om Ringen, så spännande bok och skiljer sig sjukt mycket från filmerna. Det är som att varje karaktär har fått sig en totalrenovering.
Ungefär som att arga snickaren kom förbi till Fylke och sade "Så här kan ni ju inte ha det, ni måste ju ha en plan!", och plötsligt får man möta helt andra personligheter än vad man är van vid från filmen. Bjöd nu på en bild på mig för att visa min nya kärlek till Tolkien och hur mycket som finns kvar i min skalle efter tentan, alltså ingenting.
Kändes som en slags lobotomi, helt enkelt, så nu vet ni hur en tentamen känns!
 
Ha en trevlig helg allesammans!

Pocky!

 
Älskar det japanska godiset vid namn Pocky. Finns choklad och tusentals andra smaker som ligger på en brödpinne. Vilket gör det hela simpelt men ändå så gott. Min favoriter är smakerna banan, jordgubb, mjölk och choklad/banan. Vissa smaker hittar man lätt i närmsta asiatiska livs och andra hittar man endast ibland när man har tur. Är så inte förtjust i orginalsmaken, alltså choklad, tycker den smakar "skevt"och som att chokladen har passerat sin bäst före datum. Köpte även en gång godiset "Collon", med jordgubbssmak. Det smakade helt kemiskt och när jag tycker något smakar kemiskt så tycker jag det smakar skit.
Men det är alltid lika kul att prova nya saker!
 

Fredagsmusik. RuPaul.

 
På grund av min ganska stora entausiasm för Drag queens, speciellt dem från RuPaul's Drag Race. Så bör jag göra en hyllning till RuPaul's musikaliska drag och jag måste även erkänna att jag finner hans musik väldig catchy!
Passar perfekt till en fredag, speciellt till en dag när du sitter med en tenta under fyra timmar. Då behöver man någon lättsamt att lyssna och koppla av med!
 
 
 
RuPaul goes tv-spelsversion utav Godzilla.
 
 
 
RuPaul goes Olympiska Spelen in Antikens Grekland.
 
Jag måste erkänna att jag även kan dem flesta låttexterna, så catchy är det. När man väl hör hans låtar så upplever jag att det blir oerhört svårt att hålla tyst och undvika sjunga med, haha!
 
 

Emily ogillar djurparker.

Att djur behandlas illa där det finns pengar att tjäna på, är ingen nyhet, så som cirkusar och djurparker.
Att själva problemet skulle ligga såpass nära georgrafiskt var något jag inte var beredd på!  Såg på gårdagens inslag av Kalla Fakta om Parken Zoo, där det berättades om djur som avlivas på grund av brist på plats i parken och djur som är undernärda eller understimulerade.
Dem avlivade djuren fick sen ligga huller om buller i ett frysrum, vilket är en ganska stor sanitär olägenhet!
Ganska snabbt så har det skett åtgärder kring denna djurpark, så som att frysrummet ska tömmas och kommunen kräver ett åtgärdsprogram från dem.
Till och med djurparksföreningen har funderat på att utesluta dem ur föreningen. 
Jättehemskt att det skulle vara en såpass likgiltig syn på djur på Parken Zoo, men det blir väl ändå så, när det finns pengar att tjäna.
 

Dag 15. Någonting jag vill ha !

 
Mitt absoluta favoritdjur är nog hundar. Min familj har länge haft hundar och på så vis känns det ganska naturligt för mig att en vacker dag själv skaffa hund. Tycker dem är extremt söta och har unika personligheter. Jag kommer nog i framtiden ha mer än en hund! En stor hund och en liten hund, eftersom jag tycker om dem flesta hundraser. Vilka som är mina favoritraser växlar otroligt ofta och jag kan nog inte säga att jag har endast en favorit. Pomeranian, Keeshond, Dogo Argentino, Newfoundland, Finsk Lapphund, Shiba Inu, Mops, American Stafford Terrier och många fler sorters raser skulle jag tänka mig ha. Men när jag väl känner mig mogen för att skaffa hund, så ska jag nog först vända mig till hem för omplaceringshundar. 
 

En vecka som bestod mest utav att plugga och åter igen....

 
Nu har jag i exakt 7 dagar gjort en work-out med min skalle. Har fått gnugga in begrepp som social konstruktivism, social politik, könsmaktsordning, etik och mänskliga rättigheter, barnkonvention och så mycket mera! Nu så börjar jag kunna det mesta utantill, påminner mig själv lite då och då under dagen om olika begrepp. Vilket kanske slutar med att jag kanske får tvångstankar och måste räkna upp barnkonventionens artiklar minst 5 gånger varje dag framöver. Så länge det ger mig skenet utav att vara utbildad, så är det nog inget problem, hehe. Har klottrat ner allt på papper och gjort massa tankekartor som en slags sammanfattning. Problemet blir ju när man ska sammanfatta en helhetsbild, måste skriva jättemycket och med pytteliten text för att få plats. Nu när det är endast EN dag kvar innan min första tentamen, så har jag fått, i ärlighetens namn, väldigt mycket självförtroende! Det är inte bara givande att lära sig nya saker utan det är även väldigt givande att man förstår och kan dessa saker. En bekräftelse som man får  från sig själv att. jag vet vad man snackar om och att en dag så har jag fulla rätten att kalla mig för expert inom dem ämnena jag nu läser om.
Förstår mig inte alls på alla dessa böcker om att finna den "snygga kroppen", självklart är dem främst riktat mot kvinnor, som att man ska hela tiden få självförtroende från sin kropp. Jag tycker det är dags att man ska få självförtroende från sin hjärna! Borde finnas böcker som riktar sig åt den sortens självförtroende och bekräftelse.
 
Förslag på boktitlar om självförtroende genom intelligens:
Du, jag och Nietzsche.
Stor hjärna på 30 minuter.
Bli smart med Steve Hawking.
Förbränn din idioti med 12-stegsprogrammet!
Statsvetenskap till vardag och fest.
 
Jag tror att detta kan bli en miljonindustri! 
 

RuPaul's Drag Race All Stars!!

 
 
 
Peppar inför den nya säsongen utav RuPaul's Drag Race All Stars. Kommer bli så underbart kul att få se alla fantastiska och talangfulla deltagare från äldre säsonger igen! Som jag antagligen har nämnt förut så hejar jag  på alla deltagare denna gång, förutom två, Shannel och Mimi Imfurst. Nu närmar sig det ändå till premiären till denna efterlängtade dokusåpa. Känner mig som en hamster som samlar på mig all sorts info och videomaterial innan programmet har ens haft premiär, haha.
 

John Galliano. Paris Fashion Week.

 
 
John Galliano bjöd på snygga mönster i olika kombinationer med färgen vit.
Komplexa strukturer av av vackra klänningar, kappor och hattar.
Älskar klänningen längst till vänster, en av dem finaste mönstrena jag har sett under denna säsong av Paris Fashion Week.

Gårdagens trevliga kvällssmörgås!

 
Fick en kvällsmörgås igår kväll av min henvän, som jag så fint alltid kallar hen för.
Bilden togs på gränsen till på nightvision så nu blir det ju att gissa vad som var på den där mackan.
Iallafall så hade min söta henvän skrivit bokstaven E och ett hjärta med hjälp av majönäs, räkost eller vaniljsås? Oerhört smarrig smörgås var det iallafall, men jag började få misstankar kring bokstaven i form utav ett E. Kanske var det den svenska modellen Erik Andersson min henvän tänkte på???!!??? När hen skrev det där hjärtat och allt??! 
 
 
Vi får hoppas att detta är ej sanningen, så ska jag nu gå och platta håret, binda in mitt bröstkrog och leta fram min svarta skinnjacka.
Ha en trevlig morgon!
 

Dag 14. Mina favoritband!

 
Ja, dessa skulle jag kunna med all säkerhet säga är mina favoritband. Vissa från förr och vissa som jag har nu.
Ska nu göra det kortfattat om varje band som jag har med i detta inlägg.
 
The Birthday Massacre: Kandanenisk synthpop/rock som har starka influenser från 80-talet.
Låtar jag rekommenderar: Blue, Looking Glass, Pale. Secret, Horror Show, Unfamiliar mfl.
 
Throbbing Gristle: Genren Industrial sägs härstamma från ett bandnamn, nämligen Throbbing Gristle. Ett band som älskar det oväntade och det chockerande. Marilyn Manson blir som Björne i Björnes Magasin, jämfört med detta band när det gäller att chocka sin publik.
Låtar jag rekommenderar: Persuasion, Very Friendly, Discipline, Weeping, Something came over me, Convincing people mfl.
 
Death In June: Neofolk, ännu en genre som kanske är bekant för vissa och obekant för andra. Death In June kör med sina stilrena akustiska melodier och pukor, som väcker vackra och tidlösa tankar. Trallvänligt i dess maximala nivå enligt mig!
Låtar jag rekommenderar: Ku Ku Ku, Leopard Flowers, Runes and Men, He's Disabled, All Pigs Must Die, Rain of Disappear, Fall Apart mfl.
 
Current 93: Ett band med kopplingar till dem ovanstående banden, Throbbing Gristle och Death In June. Frontmannen David Tibet kombinerar vackra melodier med inspirerande och djupa berättelser i hans låttexter. Även all ära till Michael Cashmore som ofta står vid hans sida och komponerar musiken. Om man fattar tycke för Death In June så är det ej svårt att fatta tycke för Current 93.
Låtar jag rekommenderar: The Signs In The Stars, Bloodbells Chime, Lucifer Over London, Tamlin, The Frolic, Mockingbird mfl.
 
Legowelt: Mannen med tusen andra namn ligger bakom detta namn. En holländare som jobbar flitigt med musik under genren electro som han kopplar till nutidshistoria. Ett album med namn "The Rise and Fall of Manuel Noriega" till exempel. 
Låtar jag rekommenderar: Sturmvogel, The Return of Squadron X9, Disco Rout, The Nomium Syndrome, Vampire Bat Ops mfl.
 
Prurient: Power Electronics i sitt moderna fack, Prurient levererar och åter levererar nytt till denna genre. Ständigt nya koncept och intressanta ljudlandskap. Musiken är ej generellt lättlyssnat, men jag älskar det!
Låtar jag rekommenderar: Palm Tree Corpse, He Tied His Horse To A Tree, Mask of Roses, Many Jewels Surround The Crown, Cocaine Death, Historically Women Use Poison To Kill, Spider Spins A Child mfl.
 
Christian Death: Älskar detta band och det får mitt gothhjärta att dunka hårt! Deras musik får mig att innerligt önska att jag var tonåring på 80-talet och få chansen att höra geniet Rozz Williams live. Det bästa inom 80-tals goth enligt mig.
Låtar jag rekommenderar: Beneath His Widow, Deathwish, The Blue Hour, Venus In Furs, Spiritual Cramp mfl.
 
Vilka är era favoritband? 
 

Puma älskar Alexander McQueen!

 
 
Sportmärket Puma har gjort ett samarbete med det kända märket Alexander McQueen. Att just Alexander McQueen har en briljerande estetik är det absolut ingen tvekan om, sen att dem lyckas faktiskt överföra det på sneakers, det är förvånansvärt bra! Älskar skorna längst upp till vänster, så snyggt med vita toner som möter detaljer utav silver. Även trevligt att se märket fortfarande gör teatraliska kläder och att Alexander McQueens ande lever kvar i det. 
 

Denna mörka och gråa del av Sverige!

 
Hela tiden så ska det vara mörkt fram till kl 9 på morgonen, delvis för att jag har svarta gardiner men även för att det ständigt är mulet och regnigt här. Så himla trist med väder som utgör sin funktion genom att låta min dygnsuppfattning förloras. 
Kanske måste man inse att södra delen av Sveriges väder ser ut så här och kommer att göra det ett långt tag framöver. Ser jättemycket framemot vintern nu...

Svart som en månlös natt, fast ändå inte!

 
Har tagit iniativet att köpa mig ett nytt läppstift.
Att sen hitta en nyans som passade ens personlighet och ens läppar var något som gränsade till atomfysik i min skalle. Allting såg ut som rosa streck på min hand, oavsett nyans, efter ett tag såg det ut som att jag hade röda hund. Nu har man iallafall hittat en snygg mörk nyans!
Älskar mörka nyanser och gillar hur det framhäver mina blåa ögon.
Sen så är det vinter snart så frostiga färger uppskattas från min sida!
 

Silent Hill Revelation 3D och ett förvirrat fan.

 
 
När filmbranschen väljer att tjäna pengar på färdiga koncept från tv-spel så kan det lätt skapas en förvirring. Både från dem som ej känner igen tv-spelets handling men även dem som känner till den. Silent Hill är ett av mina favoritspel och är ett världskänt tv-spelsserie inom genren skräck. Hollywood har redan gjort en måttlig tolkning av det första spelet, men samtidigt så såg många Silent Hill fans det som en misslyckad filmatisering. Nu har Hollywood  ännu en gång tagit nya tag för att försöka göra en film utav denna komplicerade och psykologiska tv-spelsserie. Av trailern så uppfattar jag att det är en tolkning av Silent Hill 3. Denna gång med kända skådisar som Sean Bean och Malcolm Mcdowell, så kommer kvalitén på filmen då att höjas? Kanske gjorde man det smarta valet att låta Silent Hill 2 vara, på grund av dess briljans och psykologiska handling som endast kan nå sin maximala nivå under en aktiv upplevelse. 
Kanske man kompenserar för bristen på det aktiva från en film genom att låta Silent Hill Revelations 3D bli, just det, en 3D film. Jag ska ej uttala mig just nu om vad jag tycker om en 3D-film.
 
Vad tycker ni, hiss eller diss med filmer som baseras sig från tv-spel och förtjänar hollywood ändå en till chans med det?
 
 

Dag 13. Ett ögonblick.

Emily ogillar Americas Next Top Model 19.

Har nyligen sett en mängd avsnitt från Americas Next Top Model och är ganska missnöjd med det. Jag har väl någonstans förstått att under 19 säsonger av denna dokusåpa så borde den heta "Americas Next Tyra Banks", vilket gör tävlingen mycket svårare eftersom ingen kan vara den riktiga varan. Ja den kan väl sätt och vis anses som skräptv men jag tycker det har ett populärkultursvärde ändå, eftersom det verkar vara extremt många unga kvinnor och flickor som vill bli modeller. Americas Next Top Model har dessutom börjat med helt nya koncept i denna säsong för att locka tittare och mjölka mer pengar. Här är dem nya koncepten:
 
1.  Americas Next Top Model College Edition? Ja, Tyra Banks har äntligen fått en examen i någonting på Harvard och ser då själva vikten utav rekrytera unga kvinnor som också går på college, för att vara med i hennes modelltävling. Hur man senare ska fungera som modell och student blir ju en intressant fråga, man kanske får satsa på att köra lite modellande på fritiden då. I den verkliga modevärlden så är det vanligast modellerna jobbar 100% några år och sen drar sig tillbaka för studier eller andra framtidsdrömmar. Modevärlden är tyvärr väldigt konservativt. När man läser modetidningar och sen ser på Americas Next Top Model, så blir man lätt negativ, eftersom det är olika kvinnor i helt olika förpackningar.
 
2. Den fjärde nya jurymedlemmen i detta program är "du" eller det blir ju selektivt amerikanska tittare med fb-konton. Tyra Banks vill alltså förlita sig på våra perspektiv om vad som är en modell, hur modebranschen ska vara och vad som anses mindre bra. Intressant aspekt, men någonstans så bjuder det in till nätmobbning.
Alltså alla bilder som tas under tävlingen kommer upp internet och man får helt enkelt rösta om vem man tycker är bäst.
Dessa tjejer som är med får ibland utstå med väldigt hårda och rent elaka kommentarer utav dem som tycker till på internet, dessa personer nämns bara med ett förnamn och sen får tjejerna bemöta dem elaka kommentarerna med endast 5 sekunder. Det blir ju jättetryggt och bra för nätmobbare som bara har så mycket att säga under så lite tid och har tyvärr ej tid med att vara lite mer konstruktiv. 
 
3.  Man kan vinna 100.000 dollar i denna 19 säsong av Americas Next Top Model. Så egentligen så kan vem som helst vara med, vinna priset och sen starta en egen modellagentur! Det skulle jag göra om jag var med. Eller investera pengarna till mer studier faktiskt ! 
 
4. Den enda deltagaren som faktiskt såg ut som någon jag har sett på modevisningarna från Givenchy, Jeremy Scott, Vivienne Westwood och Louis Vuitton. Den enda deltagaren som såg ut som någon jag har sett i tidningarna som Vogue paris, I-D, Love, Rodeo och Numéro. Hon åkte faktiskt ut ur tävlingen ganska snabbt, tack vare Tyra Banks och några selektiva amerikanska medborgare med fb-konton, vilket har gjort mig till en evigt bitter människa. Dock så har hon andra chans, för att efter tävlingen så får dem utröstade ändå vara med att tävla och får sen en chans tillbaka in i "den riktiga" tävlingen. Om nu selektiva amerikanska medborgare med fb-konton tycker såpass mycket om henne. 
 
 
 

Dagens outfit! 1310.

Jacka - Second Hand
T-shirt - Någon såndär skämtbutik eller en butik med alternativa kläder.
Kjol - Erikshjälpen i Jägersro
Strumpbyxor - H&M
Skor - Dr Martens
 
Körde på en lugn outfit idag med en t-shirt som vällde över mitt midjeomfång a la 80-tal, men ej skrämmer det mig. En min som får mig att se ut som en statist ur G som Gemenskap berodde nog på den hårda höstblåsten och infernot som höll på i mina fötter tack vare dessa skor som är fortfarande ganska oanvända.

Nostalgi på hög nivå!

 
Serietidningen W.I.T.C.H var min största favorit när jag var runt 8 år och det fortsatte tills jag blev ungefär 11 år. 
Åh vad jag älskade denna serie, hade ungefär 50 exemplar av denna serietidning och dem alla blev ganska snabbt utslitna. 
W.I.T.C.H är en serie om fem tjejer som får i uppdrag att rädda en parallell värld med sina magiska krafter, låter det bekant? Har nu hittat denna serie på internet och självklart så  blir det oerhört nostalgiskt att läsa igenom dem, har ju inte läst dessa serier i 8 år nu. 
Har ni någon serietidning eller bokserie som ni absolut älskade när ni var barn?

Gårdagens fredagsmys!

 
Igår gjordes det en supergod gryta med sockerärtor, purjolök och sojastrimlor som hade puttrat ihop med kokosmjölk, japansk soja och sambal nånting, jag vet att det ej var sambal oelek.
Alltsammans serverades med äggnudlar!
Hela kvällen gick ut på att se den senaste säsongen av Top Model 19, den amerikanska alltså, vilket resulterade i en kväll med pinsamma ögonblick så att man gömde ansiktet bakom handen och en kväll där man bara blev irriterad utav kritiken alla deltagare fick (eller bristen på kritik). Kommer antagligen skriva ett inlägg om hur lågt detta program har hamnat i mina ögon, precis där, under tårkanalen!
Fick tur nog testa på mina kunskaper som socionomstudent genom att titta på denna fasansfulla program.
 
"Hon den där Victoria, hon verkar uppleva mycket koginitiv dissonans i huset, hennes inre uppfattningar krockar med dem yttre"
 
 

Saker jag vill konsumera.

 
Snart så är ju julen här, om man nu följer ikeas årliga julskyltning. 
Givenchy har släppt en parfym vid namn Ange Ou Demon, med toppnoter av mandarin, vit timjan och saffransessens. Sen en basnot med vanilj, passander och ektra, har ingen aning vad det kan vara förutom vanilj.
Fick iallafall provdofta på denna när jag var i Köpenhamn senast, därav så blev jag väldigt förtjust i den.
En Redskins keps har jag på sistone kollat på eftersom jag mer och mer har börjat bli intresserad utav amerikansk fotboll. Redskins är ett lag som jag började gilla ganska snabbt och nu kan man säga att jag hejar på dem. Sen kan man ju ej undgå faktumet att dem har en snygg logga och design på sina kepsar!
Har även tittat lite på skor denna månad, har speciellt kollat på creepers, vilket har blivit en stor trend bland ungdomar. Tycker dessa skor är väldigt stilrena och snygga, kommer passa bra till det mesta. Sen så får jag själv erkänna att jag har hakat på själva trenden.
Sist men inte minst, så har jag nu börjat tänka på julklappar som jag vill köpa till familj och vänner. Tycker det kan vara oerhört roligt att komma på julklappar till andra och samtidigt lite klurigt. Jag kommer nog ändå inte köpa dem i tid, utan det blir väl i julkaoset under december.
 
 
 
 

Fredagsmusik.

 
 
 
Vatican Shadow är experimentell dansmusik med utrikespolitik som tema. Tänker er album vid namn Pakistan Military Academy, Mural of Saddam, Washington buries Al Qaeda leader at sea, Yemeni commandos, Operation neptune spear etc.
Väldigt trevlig musik och oerhört bra i bakgrunden om man får lust att plugga samtidigt, bara sådär, helt ut ur rymden. 
 

Torka aldrig tårar utan handskar.

Vill tipsa om Jonas Gardells nya serie som heter Torka aldrig tårar utan handskar, sjukt bra är den. Samtidigt blir man ej förvånad när det är Jonas Gardell som är bakom berättelsen. En berättelse om en tid som ligger nära oss och en berättelse som fortfarande finns ibland oss. Första avsnittet hoppar mycket i olika tider av vårt samhälle och varvas med arkivfilmer utav 80-talets Stockholm. Min första upplevelse var att kändes väldigt mörkt, det var ett mörker kring hela miljön, nästan ständig kväll och natt. Jag inser ändå berättelsens sanna mörker och allvar, det blir som en spökhistoria med en iskall sanning och realism. En sjukdom som inte endast skrämde dem drabbade utan även dem som såg på. Rekommenderar denna tv-serie varmt, se den!
Torka aldrig tårar utan handskar.

Dag 12. Det här hade jag på mig idag!

Detta hade jag på mig idag.
En lättsam klädnad med "mysdag" inslag, så blir det när man nu är hemma på heltid med personligt ansvar!
Klippte i denna bild endast så jag inte skulle se ut som 12-åring, beror ju självklart på vilken bakgrund jag hamnar i.
Men jag känner mig oftast liten i dem flesta miljöer. Så kanske borde man bli placerad i en mellanstadieklass för att känna att man passar in ?
 

Filmer att se innan du dör! Del 6.

 
 
 
Detta är en film som jag kan se tusen gånger om!
Vilken tur jag har då att den vanligtvis brukar dyka upp på tv-tablån tusen gånger om, precis som Notting Hill och Fyra bröllop och en begravning.
Tyvärr så är Hugh Grant ej med i När Lammen Tystnar.
Hur som helst så är det en jättespännande film och om ni inte har sett den så vet jag ej vad ni har sett.
Kanske Notting Hill eller nåt annat med Hugh Grant?
 

Kväll med pizza!

 
Idag så blev det en pizza till middag och det ska föreställa smaken hawaii, men jag förstår att det är ganska otydligt på bilden. Har nu en veckas "ledighet" inför min tenta som sker den 19:e Oktober! En ledighet som kommer fyllas med personligt ansvar och disciplin, haha. Att komma på en bra studieteknik känns svårast, kör just nu med att stryka under och läsa så mycket som möjligt för att sen få en helhetsbild. Om ni har bra tips gällande studieteknik så får ni gärna dela med er utav dem!
 
Det är alltid trevligt att få under ett tidigt stadie ett förtroende för ens lokala pizzabagare.
Att man faktiskt slipper fråga om köttet på pizzan är halal! Utan där finns den där stämpeln på menyn, som säger att det är 100% halal.
Fast nu var det ju skinka på min pizza......
 

Dagens outfit!

Keps - NFL Oakland Raiders
Skjorta - Myrorna
Tights - Gina Tricot
Strumpbyxor - H&M
Kängor - Dr Martens
 

Dag 11. Min tro.

Min tro, gud vad svårt att säga något om det.
Jag tror på någon slags hyperoptimism och karma, summan av kardemumman så är jag väl agnostiker som har ännu inte funnit en tillräckligt bra religion för mig.
När det kommer till etiska principer, så blir det ännu mer komplext, så det försöker jag undvika här, just nu.
Min avgudan till dragqueens är nog det som kommer närmast en religion, hehe.
RIP Sahara Davenport.
 

Mitt nya dip-dye hår!

En dag full utav färg var det idag, minst sagt!
Att tona håret lila är något som man inte gör felfritt under första försöket.
Istället så har jag märkt att det är runt den tredje gången man tonar håret lila som man får bäst resultat.
Nu har man både lila och turkost i håret, vilket jag blev sjukt nöjd med.
Så jag bjuder på denna bild som har en härlig blandning av kemiskt orange och kemiskt lila och turkos.
 

Jag har ikea utanför mitt soprum!

Alltid lika kul att gå ner med soporna och komma upp med en ny soffgrupp! Om man nu var en så kallad "hoarder", tyvärr är jag icke det. Däremot så är det ju trevligt att finna en säng med madrass, matbord, en soffa, m.m utanför soprummet. Det är det bästa med Rosengård, man behöver inte gå långt till att finna det man behöver. Den årlig Ikeabesöket får vänta lite längre nu!
Sängen skulle funka perfekt som gästsäng, fast det blir ju lite trångt då, så gästen kanske får sova ute vid hissen.
 
Vid närmare eftertanke, så blir det nog en luftmadrass för gästen!
Eftersom ovanför sängen utanför soprummet hade någon satt upp en lapp med orden "Obs! Bed bugs!".
Bed bugs är detsamma som väglöss, en så kallad Cimex Lectularius.
De är 8 mm långa och man kan upptäcka dem genom deras avföring som är i form utav små svarta prickar.
Om dem finns i stora kolonier så kan en mjölig lukt förekomma.
Deras bett är som ett myggbett, beroende på hur känslig man är och dem sticker oftast vid "blottade" kroppsdelar så som armar och ben.
Så nu vet man varför den där sängen hamnade utanför soprummet!
 
 
 

Skor från Jeremy Scott + Adidas.

 
 
Jeremy Scott's samarbete med Adidas har resulterat i några par riktigt snygga och unika sneakers.
Dem med nallebjönarna tycker jag är urgulliga och skulle gärna vilja ha dem om jag någon gång i framtiden hittar dem i Sverige med rätt storlek!
Tycker även dem andra är jättefina och kreativa! 
 

Bilder från igår i Köpenhamn och lite inköp därifrån.

Tivoli hade redan pyntat inför halloween och snyggt blev det!
Tyvärr hade vi inte planerat ett besök dit, men min barnsliga sida vill gärna göra det framöver.
 
Köpenhamns rådhus, fick bara lust att fota det för att jag drabbades av turistsjukan när jag väl kom dit.
Har ingen aning om dess historia eller politiska innebörd etc.
Jag var mest i centrala Köpenhamn och det var som att vara på Mallorca eller Magaluf, om man syftar på mängden svenska turister. 
Varannan människa som man gick förbi på dem affärstäta gatorna vid namn Stroget så hörde man sitt modersmål, vilket slutade i någon slags irritation. 
 
 
Jag och min henvän införskaffade två modemagasin i den mycket fashionabla danska huvudstaden.
Den ena är WAD, vilket är en fransk modetidning som inriktar sig mycket på street style och urban kultur.
Den andra är Hunter Fashion Magazine, vilket är en italiensk modetidnig, som kör mer på det stilrena modet.
Köpenhamn hade helt klart grymma butiker med jättefina kläder, parfymer och böcker, mycket mer än vad det finns i Sverige.
 
 
Till min förtjusning och överraskning, så fann jag två filmer som jag fullkomligt älskar.
Ascension av Karim Hussain, vilket är en av mina favoritfilmer of all time!
Väldigt djup och mörk konstfilm i dess bästa kvalité!
"Raedslernes hotel", heter på engelska The Beyond, vilket är Lucio Fulci's mest kända verk, så jag är glad att jag kan lägga till denna i min filmsamling.
En grym dag var det igår, helt enkelt!
 
 
 

Louis Vuitton. Ready to wear. Summer/spring 2013.

 
 
Louis Vuitton visade att rutor blir snyggt i alla dess färgkombinationer och former.
Söta klänningar som har en stor dos av retro i sig!
Lika söta väskor visades även upp.
Sen så är ju hela interiören under denna modeshow helt fantastisk och nytänkande.
 
 

Imorgon åker jag till Köpenhamn!

Laddar nu inför en timmesresa till Köpenhamn imorrn,
Kanske får ta med mig massa lego så jag inte dör av tristess på tåget och börjar klottra Dantes Inferno på toaletten där.
Ser framemot en grym dag med min henvän, där god mat och coola klädesbutiker ligger på schemat.
Efterlängtat eftersom jag har haft en till synes hektisk vecka med skola och privatliv. Lite småkul att kvinnan på ComHem ber mig att lugna ner mig och sa att allt kommer att lösa sig jättefint gällande min oro gentemot dem, haha. Alltid trevligt med företagsservice som extraknäcker som samtalsterapeuter. 
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!
 
 

Fredagsmusik. Derniere Volonte.

 
 
Derniere Volonte 'är en av mina favoritartister!
Jag skulle kunna rekommendera en uppsjö med låtar från detta namn.
Just nu är jag väldigt mycket på albumet Obeir Et Mourir, så därav rekommenderas denna låt!
Lyssna och njut eller lyssna och spy.
 

Dag 10. Saker som får mig att må bra!

 
En riktig god middag kan göra mig på superbra humör.
Detsamma gällande att se mina favoritfilmer eller någon ny film som positivt överraskade mig.
Egentligen så är det kombinationer utav saker som får mig att må bra, med en dos optimism som jag ständigt försöker att behålla i mitt sinne!
Jag har även jättefina minnen med mina nära vänner och familj som har fått mig att må bra.
Samtidigt är jag en person som lättare blickar framåt än bakåt, därav så är jag även förväntansfull över vad framtiden kommer att ge mig och självklart hur jag påverkar den.
 
 
Valde att sluta detta inlägg med en plats som ligger nära mitt hjärta.
 
 

Filmer att se innan du dör! Del 5.

 
 
En av dem mest roligaste filmerna jag har sett!
Napoleon Dynamite är den mest charmigaste karaktären jag någonsin har mött på.
Helt enkelt en gigantisk feel-good filmer full utav humor.
Finns flera scener som jag bara garvar åt utan att det är ens ett tydligt skämt.
Fast nu lät det ju som att jag är en elak människa och det är jag inte, bara på torsdagar!
 

Glass. Med kött i, från bloom in the park.

 
Idag provades det på glass i en ganska lyxig och unik förpackning.
Nämligen glass med smak utav bacon och karamell och en som hade hallon/lakritssås tillsammans med vaniljglass och lunga (från okänt djur). 
Såsen utav hallon och lakrits var himmelsk i kombination med vaniljglassen, lungan smakade oväntat nog kött.
Den får 4/6 av mig!
Glassen med bacon och karamell, smakade mest bacon, enligt mig.
Vilket var en väldigt intressant upplevelse, att känna något som är iskallt och salt.
Den får 3/6 av mig.
Nästa gång ska jag testa chokladglass med blodkorv och körsbärsglass med kycklinglever.
Önska mig lycka till i denna kulinariska resa!
 

Ett moraliskt dilemma.

Idag testades mitt civilkurage till sin bristningspunkt.
Hela bussen var ockuperad utav skolbarn och vad jag såg var att ett gäng av dessa barn gick på en jämnårig tjej.
Ett scenario var att en pojke sa något som tjejen inte ville höra, eftersom hon höll händerna hårt om öronen.
Det andra scenariot var när en annan tjej gick fram och griper tag hennes huvud och dunkade det mot fönstret.
Om jag inte hade suttit inträngd vid fönstret mot bussen så hade jag kanske sagt till dessa ungar, ingen bra ursäkt för att undvika det. Sanningen är att jag har inte har en aning om vad jag skulle säga till dem. Med tanke på hur starkt jag reagerade på det jag just såg, så hade jag kanske nästan agerat hotfullt mot barnen genom att skälla ut dem verbalt och ganska långt ifrån deras nivå. Det var längesen jag själv var barn och det blir allt svårare att se ur barns perspektiv tycker jag. Jag var inte ensam på bussen och jag hoppades innerligt att någon annan skulle ingripa, för jag var inkapabel till det. Läraren (tror han var det) satt baklänges på bussen och såg inte vad som hände, däremot sa han till dem när de blev för högljudda.
En annan fråga jag tänker på, är hur skulle jag kunna ge dessa barn mer perspektiv under en bussresa?
Kanske våra samhällsnormer ser barn som något man lägger under familjens och skolors ansvar, därav ej vågar ingripa under dessa sitautioner.
Men vad gör man om dessa områden ej kan fungera som ett föredöme för barn? Blir det då samhällets ansvar?
Det är en gråzon som ständigt gör sig påmind.

Dag 9. Något ni inte visste om mig.

Kenzo. Ready to wear. Paris Fashion Week.

 
 
Kenzo har alltid varit känt för sina coola mönster och så kallade "etnomode".
I denna säsong så gick dem ännu mer tillbaka till sina moderötter och visade vackra mönster inspirerade av djur och djungeln. 
 

Jag ogillar, reklam från Zalando.

 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka, förutom att jag blir lätt irriterad utav denna reklam.
Finns inget direkt humoristiskt med den.
Att detta företag riktas främst till kvinnor är ett faktum, men det blir ju lite provocerande när dessa kvinnor skildras som konsumentgalna i reklamen.
Varför ska man enda varna ens flickvän, fru eller syster, jag har inget utav det, däremot har jag en partner som skulle antagligen tälta i kö, inför Maison Martin Margielas kollektion med H&M.
Men jag antar att sånt är bara undantag, om vi nu alltid ska generalisera!
Usch vad läskigt med kvinnor som konsumerar, det kommer att förstöra mitt liv, sist mitt liv blev förstört var det ju på Lindex!
Nu undrar jag verkligen vart denna man framför kameralinsen gömmer sina Bob Dylan vinyler från ebay eller hans garderob full utav öl, som Heineken så vackert målar upp.
 
 
 
 
"AHHHH I GOT A WALK IN CLOSET"
"AHHHH I GOT A WALK IN BEER CLOSET"
 
Eftersom jag ofta anser mig själv som ett stort undantag, så önskar jag mig en walk in closet där alla mina kläder är paketerade och intryckta i gamla vin flaskor. När jag väl har fått ut dem med hjälp av en fällkniv eller helt enkelt har krossat flaskorna. Så är ju dessa kläder dränkta i vin och jag måste då finna en lösning att tvätta dem. Låter lite som en utmaning ur programmet Robinson. Poängen är att jag inte vill konsumera så himla lätt, för då kan jag utsätta andra för fara. 
 
 

RSS 2.0