Feminism och gaming?

När man spelar tv-spel så händer det att det dyker upp kvinnliga karaktärer med getingmidja och en imponerande stor byst. Likväl så stöter man på kvinnliga karaktärer som är sockersöta och hjälplösa.
En kvinna vid namn Anita Sarkeesian bestämde sig för att analysera hur kvinnor skildras i tv-spel och startade projektet Feminist Frequency.
Detta gjorde hon genom filmer på youtube för att nå ut till allmänheten om hennes projekt men även för att få andra att diskutera frågan. Tyvärr blev det lättare sagt än gjort, hon fick dödshot, hot om att hon skulle bli våldtagen och rasistiska påhopp. Det sjukaste är att någon har till och med skapat ett spel som går ut på att slå hennes ansikte tills det blir alldeles blått och blodigt. Blir extremt äcklad över sånt här. Det enda hon gjorde var att analysera lite spel ur ett genusperspektiv och plötsligt så ska hon ta emot massa dödshot för det?
Här är ett nyhetsreportage och intervju med Anita Sarkeesian om hennes projekt och om den motvind hon har upplevt utifrån, måste varna känsliga tittare om att denna video har ett sexuellt men även ett våldsamt innehåll gällande dem hot hon har fått.
 
 
 
Om ni är en känslig tittare som ändå vill se hur hon analyserar även annan sorts massmedia och kultur ur genusperspektiv, så finns gott om valfrihet.
Exempelvis detta som handlar om "ironisk" reklam om könsroller men det slutar ändå med att dessa traditionella könsroller reproduceras. Jag är såpass pretto att jag stör mig så extremt mycket på såna sorters skämt som även förekommer i filmer och tv-serier där männen beter sig sexistiskt och svinigt mot kvinnor endast för skojs skull. Om det är en sann skildring om så kallade "douchebags" och dem existerar i samhället,då förstår jag absolut inte vad som är roligt?
 
 
 


Kommentarer
▲ J0Z

Kikar in och hoppas du haft en bra hälg? :)

2012-11-25 @ 11:12:45
URL: http://bedeliciious.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0