Den sämsta filmen i mitt liv.

Och det var inte ens en romantisk komedi som jag har så svårt för. Om detta nu var en romantisk komedi så var romantiken framträdande och unik som ost på hamburgaren eller en soffa från ikea. 
De första fem minutrarna av filmen var bra sen gick det bara neråt. 
Filmen handlar om karaktären Walle som är en pilot, pappa och make. Helt enkelt ett liv som ska anses vara tryggt och normalt. Men sen så får Walle sparken, hans fru vill skilja sig för att hon skildras som en "golddigger" och så vill hon ha hela vårdnaden för deras son, tills Walle har skaffat ett nytt jobb.
Wow, har ju aldrig hört denna synopsis förut.....
Är inte Mrs Doubtfire med Robin Williams liknande, när huvudkaraktären klär ut sig till nanny för att komma närmare sina barn?
 
 
Walle gör sitt bästa att söka jobb men nekas av flera flygbolag, tills en dag han får reda på att de vill ha en kvinnlig pilot på ett av flygbolagen. Så han tar en risk och får för sig att klä sig som kvinna, det finns ju inget att förlora eftersom han har redan förlorat fru, hus och barn? Kan ju lika gärna prova på att vara kvinna då..
Walle döper sig nu till Maria och så får han jobb, givetvis så är det några manliga kollegor som pikar "Maria". Det hemska är att några scener senare så störtar han ett plan, är det någon slags sensmoral att det är ej bra att köra flygplan i kvinnokläder?
Det intressanta är hur han skildras som en lugn pilot ibörjan som man men när det blir något fel på planet som han kör som kvinna så börjar han såklart att; skrika hysteriskt, *suck*.
En annan sak som är lite irriterande är att Walle får för sig att kyssa hans kvinnliga kollega när han är utklädd till Maria, efter sin första dag som utklädd kvinna. Känns ju helt realistiskt och tänkvärt att strunta i komplikationerna med att låtsas vara ett annat kön när man endast vill ha lite kvinna.
Förlåt för min överdos av ironi men det fanns så många småsaker som jag störde mig på i denna film. Skämten var inte ens roliga och det fanns ingen direkt ironi eller samhällskritik. Man hade helt enkelt valt att avstå sig från det genom att skämta om feminister och gubbar som är rädda för kvinnliga piloter.
Walle får också sparken som kvinna för att det kommer ut att han fick panik på planet som störtade. Självklart får han höra att det endast var en könskvotering från flybolagets sida och att hans manliga jag borde ha fått jobbet. Därefter så väljer han gå ut med att han egentligen var man och hjälper sin feministiska syster att skriva en bok som heter "Könskvotering". Frågan är ju om filmen försöker framhäva det negativa med könskvotering, för då måste ju tydligen män klä sig som kvinnor för att få jobb.
 
Jag har nog summerat hela filmen nu, så ni behöver inte se den!
Ha en trevlig fredag förresten.
 


Kommentarer
Erika

Bra! Jag ska då INTE se filmen!

Svar: Ja gör det inte!!!
sailorwood.blogg.se

2013-02-09 @ 07:51:34
Jean

Varför såg du filmen?

Svar: Ensam kvinna på torsdagskväll, höhöhöhö
sailorwood.blogg.se

2013-02-11 @ 16:11:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0